Onverslijtbare Simons in rijtje met legendarische 'CL-nestors'

Reacties

Bijna acht jaar na zijn laatste Champions League-optreden in dienst van PSV hoort Timmy Simons woensdagavond opnieuw de fameuze hymne van nabij. Met zijn 39 jaar en 278 dagen is de strateeg van Club Brugge de oudste veldspeler in deze editie van het miljardenbal.

Onverslijtbare Simons in rijtje met legendarische 'CL-nestors'

'Ik ben er fier op, maar dat betekent ook dat het bijna de laatste is. Als je 39 bent, is het ook niet meer zo makkelijk om te wedijveren met al die jonge gasten', aldus Simons in gesprek met Het Nieuwsblad.

De controlerende middenvelder lijkt nog geen last te hebben van slijtageverschijnselen. Afgelopen seizoen was Simons een van de sterkhouders bij het Club dat voor het eerst sinds 2005 de Belgische titel veroverde. Ook in de Champions League bouwt coach Michel Preud'homme op de 93-voudig international.

Woensdag komt met de Engelse kampioen Leicester City meteen hoog bezoek in het Jan Breydelstadion. 'Leicester is een goed georganiseerd team met veel snelheid. Het wordt heel moeilijk om kansen te creëren', sprak Simons dinsdag tijdens de persconferentie van de UEFA. 'We zullen ons ongetwijfeld even aan moeten passen aan het tempo in de Champions League.'

Simons wordt de op vijf na oudste veldspeler in de Champions League. Het record van Alessandro Costacurta (40 jaar en 211 dagen) is dit seizoen niet haalbaar, zelfs niet als Club Brugge tot de eindstrijd reikt. Ook David Weir, Ryan Giggs, Tasos Mitropoulos en Donato gaan Simons na woensdagavond nog voor op de nestorlijst van het miljardenbal.

Inclusief keepers is Marco Ballotta de oudste Champions League-speler aller tijden. De Italiaan telde 43 jaar en 252 dagen toen hij in 2007 namens Lazio speelde tegen Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.