Geslaagde stormloop tegen Fer houdt Spurs in titelrace

Tottenham Hotspur heeft tegen Swansea City geen averij opgelopen in de titelrace in de Premier League. De Londenaren wonnen net als koploper Leicester City erg moeizaam (2-1).

Nummer twee Tottenham kon bij winst op het eigen White Hart Lane de achterstand op Leicester verkleinen tot twee punten, iets wat gezien de stand op de ranglijst geen problemen zou moeten opleveren. Maar met een gelukje kwam een sterk spelend Swansea knap op voorsprong, toen Alberto Paloschi na negentien minuten een afgeweken schot voor zijn voeten kreeg en Hugo Lloris van dichtbij verschalkte.

Wat na rust volgde, was een stormloop op het doel van de bezoekers. De Welshe muur, waar Leroy Fer in het laatste kwartier ook deel van uitmaakte, bezweek echter in het laatste kwart van de wedstrijd alsnog. Invaller Nacer Chadli tikte van dichbij binnen en vlak na de entree van Fer beukte Danny Rose een half weggewerkte corner met veel kracht precies door een woud van spelers het doel in (2-1).

De drie punten waren echter nog niet binnen, want Paloschi zorgde aan de overkant direct weer voor gevaar. Tottenham dacht nog even op 3-1 te komen toen Kyle Walker binnentikte, maar hij stond bij de tweede paal tevens buitenspel. Swansea blijft door de nederlaag in degradatiegevaar, met slechts drie punten meer dan nummer zeventien en achttien Norwich City en Newcastle United.