Voor Leicester zijn de makkelijke potjes nu de moeilijkste

Reacties

De 27ste speelronde in de Premier League begint zaterdag om 13.45 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit, met het oog op de bloedstollende strijd bovenin.

Voor Leicester zijn de makkelijke potjes nu de moeilijkste

Na een korte pauze van twee weken ligt de focus van bijna alle clubs weer op de Premier League. Met twee speelrondes in vijf dagen kan het grote aftellen vanaf volgende week echt beginnen. Dan zijn er nog maar tien duels te spelen en worden de antwoorden op allerlei vragen steeds duidelijker.

Koploper Leicester City wacht twee op papier eenvoudige thuiswedstrijden, tegen Norwich City en West Bromwich Albion, maar iedereen binnen de club beseft dat de makkelijkste juist de moeilijkste wedstrijden zijn. Leicester moet het tot half mei elke week weer opnieuw laten zien. De koppositie pakken is een stunt, die behouden een kunst. Toch hoeft Leicester geen enkele druk te ervaren: het seizoen van de club is eigenlijk al geslaagd.

Dat geldt niet voor Manchester United. Op een paar spaarzame hoogtepunten na is het voor Louis van Gaal vooral bouwen op teleurstellingen. De blessuregolf in zijn selectie is van onwaarschijnlijke proporties, maar toch doet de club nog op drie fronten mee. Dat is vooral te danken aan de veilige handen van David de Gea en debutanten uit de opleiding die in het diepe worden gegooid.

Debutant Marcus Rashford scoorde twee keer voor Manchester United tijdens de Europa League-confrontatie met FC Midtjylland (5-1).
Debutant Marcus Rashford scoorde twee keer voor Manchester United tijdens de Europa League-confrontatie met FC Midtjylland (5-1).

Marcus Rashford, wie kende hem niet? Thuis tegen Arsenal zal blijken of de opleving tegen de Denen van FC Midtjylland serieus genomen moet worden. En vanuit Nederlands oogpunt: of Memphis zich inderdaad ontwikkelt. Wat hij donderdagavond liet zien was namelijk veelbelovend, al werd het op een bepaald moment net iets te veel circus.

Southampton ontvangt Chelsea in de wetenschap dat het al zes duels op rij ongeslagen is in de competitie. Ronald Koeman is met zijn ploeg heel stiekem naar de zesde plaats gekropen en kan dit weekeinde zomaar over Manchester United heen wippen. Virgil van Dijk toont in zijn eerste seizoen in een topcompetitie aan dat hij klaar is voor het grote werk. De laatste zes duels hield hij met hulp van zijn collega en doelman Fraser Forster de nul. Een klein applausje ook voor Jordy Clasie. Na twee blessures heeft hij zich in de basis geknokt en toont hij langzaam waarom hij naar Engeland gehaald is.

De duels van Manchester City en Liverpool zijn uitgesteld omdat zij zondagmiddag om 17.30 uur op Wembley spelen om de League Cup.

Programma
West Ham United 27-02
13:45
Sunderland
Stoke City 27-02
16:00
Aston Villa
Watford 27-02
16:00
AFC Bournemouth
Southampton 27-02
16:00
Chelsea
Leicester City 27-02
16:00
Norwich City
West Bromwich Albion 27-02
18:30
Crystal Palace
Manchester United 28-02
15:05
Arsenal
Tottenham Hotspur 28-02
15:05
Swansea City
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.