Leicester blijft op titelkoers na zwaarbevochten zege

Leicester City blijft koploper van de Premier League dankzij een zwaarbevochten zege op Norwich City. The Foxes beslisten het duel vlak voor tijd: 1-0.

Het thuisduel met Norwich City was voor Leicester de eerste 'kleine' tegenstander na een loodzware serie met achtereenvolgens Liverpool, Manchester City en Arsenal als tegenstander. Leicester had zich in die topduels kranig geweerd door zes punten te pakken. Tegen Norwich bleek dat het voor de counterploeg van manager Claudio Ranieri juist moeilijk is om het verschil te maken tegen een 'kleine' ploeg. Met andere woorden: een tegenstander die niet de intentie heeft het spel te maken.

Het initiatief lag dus bij Leicester en The Foxes hadden grote moeite de defensie van Norwich te slechten. Op schoten van Shinji Okazaki (dertiende minuut) en Danny Drinkwater (58ste minuut) na stichtte Leicester weinig gevaar. In een poging het Norwich lastiger te maken, veranderde Ranieri in de laatste twintig minuten zijn tactiek waardoor Riyad Mahrez van de vleugel naar de as verhuisde, om topscorer Jamie Vardy (op de foto met Timm Klose) te ondersteunen.

Het waren echter niet sterspelers Mahrez en Vardy die het verschil maakten voor Leicester. Invaller Leonardo Ulloa maakte namelijk in de 89ste minuut de 1-0. Het was een goal van enorm belang voor Leicester, want bij een gelijkspel hadden zowel Tottenham Hotspur als Arsenal de club zondag kunnen passeren. Leicester heeft nu 56 punten en is daardoor zeker van nog een week als koploper. Spurs en Arsenal volgen met 51 punten elk. Norwich staat zeventiende.

Stoke City - Aston Villa 2-1
Stoke City heeft zijn plek in het linkerrijtje van de Premier League verstevigd door een zege op Aston Villa, dat reddeloos afstevent op degradatie naar het Championship.

Ibrahim Afellay en Erik Pieters begonnen in de basis bij Stoke, dat in de 51ste minuut de score opende via een door Marko Arnautovic benutte strafschop. Villa, waar Leandro Bacuna in de beginopstelling stond, kreeg vijf minuten later de 2-0 om de oren. Opnieuw was Arnautovic de doelpuntenmaker; hij scoorde met een intikker. Bacuna zorgde voor een spannende slotfase, door in de 79ste minuut de 2-1 te maken. Verder dan dat kwam Villa echter niet.

Stoke stijgt door de zege naar de achtste plaats en heeft 39 punten. De achterstand op de vijfde plaats, die recht geeft op deelname aan de Europa League, bedraagt vier punten. Aston Villa staat kansloos laatste. The Villains hebben zestien punten; acht minder dan nummer zeventien Norwich City.