Van Gaal treft Liverpool in achtste finale Europa League

Reacties

In de achtste finale van de Europa League is het Manchester United van manager Louis van Gaal gekoppeld aan Liverpool. Er staat volgende maand ook een Spaans onderonsje op het programma: Athletic de Bilbao - Valencia.

Van Gaal treft Liverpool in achtste finale Europa League

United schakelde in de eerste ronde van de knock-outfase FC Midtjylland uit. De heenwedstrijd in Denemarken werd met 2-1 verloren, maar de return leverde een 5-1 overwinning op. Daardoor mag de club hoop houden op een plek in de Champions League, aangezien de winnaar van de Europa League zich voor het kampioenenbal plaatst.

Via de competitie lijkt United zich niet te plaatsen voor de Champions League, aangezien de achterstand op nummer vier Manchester City zes punten bedraagt. Maar rivaal Liverpool staat er nog slechter voor: de ploeg van manager Jürgen Klopp heeft drie punten minder dan United en bezet de achtste plaats. Beide ploegen zullen dus erg graag de Europa League willen winnen.

Met vier clubs is Spanje het best vertegenwoordigd. Zeker is ook al dat één daarvan zich voor de kwartfinale plaatst, aangezien Athletic de Bilbao en Valencia elkaar tegenkomen. Verder treft Sevilla FC Basel, terwijl Villarreal een dubbele confrontatie met Bayer Leverkusen afwerkt. Het duel tussen Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur is een ontmoeting tussen de nummer twee van Duitsland en die van Engeland en is dus misschien wel dé topper van de achtste finale.

Alexander Büttner en Bram Nuytinck werden met Anderlecht bij de loting gekoppeld aan Shakhtar Donetsk, terwijl de Nederlanders van Lazio - Edson Braafheid, Wesley Hoedt, Ricardo Kishna en Stefan de Vrij - spelen tegen Sparta Praag. Robin van Persie treft met Fenerbahçe Sporting Braga.

Loting achtste finale Europa League
Shakhtar Donetsk (Oek) - Anderlecht (Bel)
FC Basel (Zwi) - Sevilla (Spa)
Villarreal (Spa) - Bayer Leverkusen (Dui)
Athletic de Bilbao (Spa) - Valencia (Spa)
Liverpool (Eng) - Manchester United (Eng)
Sparta Praag (Tsj) - Lazio (Ita)
Borussia Dortmund (Dui) - Tottenham Hotspur (Eng)
Fenerbahçe (Tur) - Sporting Braga (Por)

De heenduels worden afgewerkt op donderdag 10 maart, de returns een week later.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.