Klose vindt zijn neusje voor de goal eindelijk terug

Reacties

Door zijn goal tegen Galatasaray is Miroslav Klose een van de oudste doelpuntenmakers in de Europa League aller tijden. Een welkome opsteker voor de spits van Lazio in zijn strijd met vadertje tijd.

Klose vindt zijn neusje voor de goal eindelijk terug

Klose maakte donderdag in de 72ste minuut van het duel met Galatasaray de 3-1, waarmee hij een plek in de achtste finale van de Europa League veiligstelde voor Lazio. Hijzelf kreeg een plaats op het podium van oudste doelpuntenmakers aller tijden in de Europa League (zie onder) als bonus.

De spits werd jarenlang bewierrookt vanwege zijn vrijwel ongeëvenaarde torinstinct, maar op zijn 37ste lijkt Klose het gevecht met vadertje tijd dan toch te verliezen. Het doelpunt tegen Galatasaray was na twintig wedstrijden eindelijk zijn eerste goal van dit seizoen. 'Het heeft even geduurd', gaf Klose na de zege toe. 'Het is voor mij niet makkelijk elke keer in goede vorm te zijn. Ik heb niet alle wedstrijden gespeeld en ben al bijna 38', blikte Klose vooruit op zijn verjaardag van 9 juni.

Het contract van Klose bij Lazio loopt 21 dagen na zijn verjaardag af. De kans is groot dat dan een einde komt aan de carrière van de 137-voudig international (71 goals), die in 2014 wereldkampioen werd met Duitsland en bezig is aan zijn vijfde jaar bij Lazio. Eerder kwam Klose uit voor Bayern München, Werder Bremen en 1. FC Kaiserslautern. 'Ik heb nog geen beslissing genomen over mijn pensioen. We zullen het zien', zei Klose donderdagavond.

Oudste doelpuntenmakers Europa League
Speler Club Datum Leeftijd
Daniel Berg Hestad Molde FK 5-11-2015 40 jaar en 3 maanden
Wálter Samuel FC Basel 18-2-2016 37 jaar en 10 maanden
Miroslav Klose Lazio 25-2-2016 37 jaar en 8 maanden
Pavel Horváth Viktoria Plzen 22-11-2012 37 jaar en 7 maanden
Mario Haas Sturm Graz 29-11-2011 37 jaar en dertien dagen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.