Sion heeft aan opleving Gekas niet genoeg tegen Braga

Sporting Braga heeft FC Sion uit de Europa League geknikkerd. De Zwitserse bezoekers kwamen twee keer op voorsprong dankzij Theofanis Gekas, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Gekas, spits van beroep, tekende deze winter een contract bij FC Sion. De 35-jarige Griek zat zonder club na een periode bij Eskisehirspor, maar weet het doel nog altijd makkelijk te vinden. Althans dat toonde hij aan op bezoek bij Braga. Met een schot achter zijn standbeen tekende de routinier voor de openingstreffer. Gekas stond een kwartier later wederom precies op de juiste plek om zijn tweede van de avond binnen te tikken.

De Portugees Josué, van 2010 tot 2011 actief bij VVV-Venlo, had tussendoor gescoord uit een strafschop, waardoor het halverwege 1-2 stond. De Zwitsers hadden alle reden tot klagen. Sion-speler Ebenezer Assifuah werkte de bal weg en werd vervolgens omver gelopen door Ahmed Hassan. Het was voor scheidsrechter Liran Liany reden de thuisploeg een penalty toe te kennen.

Het was een flinke tegenslag voor Sion, dat op weg leek de 1-2 nederlaag uit het heenduel weg te poetsen op Portugese bodem. Braga-aanvaller Nikola Stojiljkovic tekende vlak na rust voor de gelijkmaker, waardoor een verlenging niet meer tot de mogelijkheden behoorde. Sion had nog een goal nodig, maar die kwam er ondanks een slotoffensief niet. Zo is Braga de eerste ploeg die zeker is van een plaats in de achtste finale van de Europa League.