Van Persie kruipt met Fenerbahçe door het oog van de naald

Reacties

Robin van Persie heeft met Fenerbahçe de laatste zestien bereikt in de Europa League, al kreeg hij het met zijn elftal nog knap lastig op bezoek bij Lokomotiv Moskou (1-1).

Van Persie kruipt met Fenerbahçe door het oog van de naald

Op voorhand leek er geen vuiltje aan de lucht voor Fenerbahçe, dat thuis al met 2-0 had gewonnen in een duel dat voor de Russen nog een vervelende nasleep kende. Na afloop van het politiek beladen duel toonde Dimitri Tarasov immers een T-shirt met een leus over de Russische president Vladimir Poetin, wat Lokomotiv niet op positieve publiciteit kwam te staan. Bovendien kunnen de club en de speler zware sancties verwachten van de UEFA.

Zonder de geschorste Tarasov, die van zijn club al een boete kreeg van drie ton, maar met Van Persie op het veld waren de Russen desondanks heer en meester. Meerdere keren kroop Fenerbahçe door het oog van de naald, maar herhaaldelijk geklungel van keeper Fabiano werd vlak voor rust dan toch afgestraft. Na een slechte uittrap en een makkelijk weggegeven rebound zette Aleksandr Samedov de thuisclub op 1-0.

Waar een tweede Russische treffer lang in de lucht hing, viel het doelpunt uiteindelijk aan de overkant. Mehmet Topal kopte na een hoekschop fraai binnen, waarmee hij zeven minuten voor tijd aan alle Turkse onzekerheid een einde maakte. Van Persie maakte de negentig minuten vol, al hobbelde hij betrekkelijk anoniem mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.