Tonen van Poetin-shirt krijgt gevolgen voor Tarasov

Dimitri Tarasov en zijn club Lokomotiv Moskou kunnen sancties verwachten, meldt de UEFA. Tarasov toonde na het verloren Europa League-duel met Fenerbahçe een T-shirt met daarop een politieke leus.

Tonen van Poetin-shirt krijgt gevolgen voor Tarasov

De 28-jarige middenvelder trok na de wedstrijd zijn shirt uit, waarna een afbeelding van president Vladimir Poetin tevoorschijn kwam met daarbij de tekst: 'De meest beschaafde president' (links op de foto). Daarmee zorgde hij voor de nodige ophef, want tussen Turkije en Rusland is immers al sinds november sprake van flinke politieke spanning. Destijds schoot het Turkse leger een Russische straaljager uit de lucht, hetgeen weer tot sancties van het Kremlin leidde. Het is volgens de reglementen van de UEFA verboden politieke en religieuze uitingen te tonen.

Mocht het voor Tasarov tot een schorsing komen, dan schuift die vermoedelijk (deels) door naar de volgende jaargang. Fenerbahçe heeft na de thuiszege (2-0) van dinsdag immers goede papieren om de Moskovieten uit het toernooi te knikkeren in de race om een ticket voor de laatste zestien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen