Geplaagd Fortuna koploper in periode na zege op PSV

Lang was er de vrees dat het noodlijdende Fortuna Sittard maandagavond niet meer had kunnen aantreden tegen Jong PSV, maar nadat de KNVB de geplaagde Limburgers uitstel verleende volgde vanavond een overwinning. De beloften van PSV werden met 1-0 verslagen.

Ondanks de grote financiële problemen weet Fortuna dat in ieder geval het seizoen afgemaakt kan worden. Jong PSV was, in Eindhoven, de eerste opponent sinds dat nieuws.

Met Adam Maher in de basiself waren de Eindhovenaren voor rust de betere ploeg. Kansen waren evenwel niet besteed aan Bram van Vlerken en Ramon Pascal Lundqvist. Fortuna was een stuk minder gevaarlijk, maar kwam tien minuten na rust wel op voorsprong. Roel Janssen (foto) benutte een strafschop die werd gegeven na een handsbal van Menno Koch. Doelman Remko Pasveer had geen antwoord op de inzet.

PSV kreeg vervolgens nog wel mogelijkheden via Kenneth Paal en Lundqvist, maar de Limburgers bleven vrij eenvoudig overeind. Daardoor is Fortuna nu zestiende en staat de ploeg van Ben van Dael maar een punt achter op nummer twaalf Jong PSV.

Bovendien heeft Fortuna ondanks het financiële noodweer nog het volle pond uit de eerste twee duels van de vierde periode. Op basis van doelsaldo is de formatie uit Sittard op die ranglijst zelf de trotse koploper. Ook Sparta Rotterdam, Almere City FC, FC Eindhoven en MVV Maastricht zijn nog zonder averij na twee duels. Sparta en Eindhoven wonnen al een periode.