KNVB verleent weer uitstel en laat Fortuna seizoen afmaken

Reacties

De KNVB heeft Fortuna Sittard opnieuw uitstel verleend. De club verkeert in financiële problemen en moet die voor 1 juli oplossen om de proflicentie te behouden.

KNVB verleent weer uitstel en laat Fortuna seizoen afmaken

Fortuna Sittard leverde afgelopen dinsdag de jaarcijfers over het seizoen 2014/15, prognosecijfers voor het lopende boekjaar en de halfjaarcijfers in. Voor de eerste twee zaken had de licentiecommissie de Limburgse Eerstedivisionist al viermaal dispensatie verleend.

De licentiecommissie van de KNVB beoordeelde de cijfers donderdag en concludeerde dat die niet voldoen aan de richtlijnen van het licentiereglement. 'Het gevolg hiervan is dat er een traject wordt gestart waarin wordt bekeken of de club de licentie voor het spelen van betaald voetbal ook na 1 juli 2016 kan behouden', meldt Fortuna op de clubsite.

De Centrale Spelersraad (CSR), onderdeel van de Vereniging van Contractspelers (VVCS), krijgt de komende weken de tijd om de licentiecommissie te adviseren. Het advies van de stichting is niet bindend, maar het orgaan van de KNVB is verplicht bij een besluit dat tegenstrijdig is met het advies van de CSR twee weken bedenktijd te nemen.

Negen ton
Fortuna Sittard moest voor dinsdag het geld hebben om een gapend gat in de begroting voor dit seizoen te dichten. Daarmee kon het jaar worden uitgezongen en zou de licentie niet in gevaar komen. Een certificaat- en aandelenuitgifte moest de club uit de brand helpen. Maandag bleek dat er al acht ton was binnengehaald, maar het resterende bedrag van een ton kwam er ondanks verwoede pogingen vooralsnog niet.

Lees in de VI van deze week of op VI Premium het interview met Jo Abelshausen, rvc-lid en financier van Fortuna Sittard. Hij heeft miljoenen in de club zien verdwijnen en in veertien jaar louter ellende in de Eerste Divisie meegemaakt. 'Ik ben veel te ver gegaan.'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.