Hendriks trekt helpende hand terug: 'Wil geen risico lopen'

Reacties

Fortuna Sittard leek bij Arnold Nol Hendriks de laatste honderdduizend euro te kunnen lenen om de club voor het betaald voetbal te behouden, maar de bekende suikeroom van Roda JC Kerkrade lijkt zijn financiële steun in te trekken.

Hendriks trekt helpende hand terug: 'Wil geen risico lopen'

In een eerste gesprek zei de textielmagnaat nog een financiële bijdrage toe, maar alleen als Fortuna iemand vond die garant wilde staan voor het bedrag dat hij de club zou lenen. 'Ze zijn bang dat dat niet lukt', zei Hendriks in het radio-programma Langs de Lijn En Omstreken.

'Ik had twee mensen aangedragen, maar die doen het niet. Ze zijn bang dat ze niet op tijd nog iemand kunnen vinden. Roda JC is mijn club, maar ik had Fortuna graag geholpen. Ik wil er alleen geen risico mee lopen. Ik heb al meerdere clubs geholpen waarmee het niet goed is afgelopen. Dat houdt een keer op. Ik ben ook al 78 jaar oud, dus ik ga niet nog eens vijf jaar wachten.'

De groen-gelen, die in 2009 nog afzagen van een fusie met de Kerkraadse Eredivisionist, hebben een gat van liefst negen ton in hun begroting. De club haalde de afgelopen periode al acht ton op, maar al dat harde werk is niets waard als er voor dinsdag 9.30 uur geen ton binnenkomt. Het benodigde bedrag is nog niet behaald. 'Sittard heeft meer dan honderdduizend inwoners', rekende Hendriks voor. 'Bij twee, drie euro per inwoner waren ze er geweest.'

Achter de schermen is de clubleiding druk doende alsnog aan de eisen van Hendriks te voldoen. Mocht Fortuna er niet op tijd in slagen het gat in de begroting te dichten, zou de Limburgse club na Haarlem, RBC Roosendaal, AGOVV Apeldoorn en SC Veendam de vijfde Eerstedivisionist zijn die deze eeuw failliet gaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.