Ouderwetse sfeer verbloemt voor even de ellende bij Fortuna

Reacties

Met Fernando Ricksen als eregast heeft Fortuna Sittard voor de ogen van zijn zieke ex-speler vrijdag een emotionele strijd geleverd tegen FC Oss. De club vecht namelijk voor zijn toekomst in het betaald voetbal.

Ouderwetse sfeer verbloemt voor even de ellende bij Fortuna

Fortuna leidde in het verleden de ene na de andere goede voetballer op en de latere bondscoach Bert van Marwijk smeedde met enkele gerichte aankopen eind jaren negentig zelfs een team dat zevende werd in de Eredivisie (1998) en een jaar later de finale van het KNVB-bekertoernooi haalde.

Diezelfde Van Marwijk gaf zijn oude club met Feyenoord in 2002 het laatste zetje in de degradatiestrijd, waarna het ooit zo trotse Fortuna nooit meer uit het drijfzand dat de Jupiler League heet omhoog kwam. Sterker nog: zonder hulp van buitenaf dreigt de club nu te verzuipen.

Met onder meer de uitgifte van aandelen en certificaten probeert Fortuna negen ton binnen te harken, waar ook gesproken wordt met externe financierders. Fans zamelden tot gisteren al bijna zeventigduizend euro in en ook op de wedstrijddag wordt er druk gecollecteerd. Intussen proberen tegen Oss ruim drieënhalf duizend luidruchtige supporters in het stadion voor een hogere gunfactor van de club te zorgen. Alle beetjes helpen.

Zo deed oud-speler Kevin Hofland een oproep op de clubsite. 'Het eerste wat u denkt zal zijn: Daar komen ze weer. En ik denk dat dat terecht is. Ook ik denk al jaren: Daar gaan we weer met Fortuna, weer problemen of ze maken weer beloftes die ze niet nakomen.'

Directeur Joppe Sangen blijft optimistisch en liet weten dat tweederde van het benodigde geld al binnen is. Fortuna kan de salarissen niet meer betalen, al gaf de KNVB de club tot 1 maart uitstel bij het inleveren van alle financiële documenten. Geld of niet, Fortuna staat na een overwinning op FC Oss (3-0) bovenaan in de vierde periode. Maar deelnemen is tegenwoordig belangrijker dan winnen, vooral omdat tijdens de spannende ontknoping van het seizoen elke wedstrijd de laatste kan zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.