Geduld Robben op: 'Snap niet waarom ik níét zou spelen'

Arjen Robben verwacht vanaf de eerste minuut in het veld te staan als Bayern München dinsdagavond in Londen tegen Arsenal speelt in de Champions League. Zijn geduld op de reservebank is op.

Geduld Robben op: 'Snap niet waarom ik níét zou spelen'

'Ik wil gewoon hoe dan ook spelen', is Robben duidelijk tegenover Voetbal International. 'Dat komt door mijn liefde voor het voetbal en omdat ik er zó lang uit ben geweest. Ik zie geen reden waarom ik níét zou spelen.'

Mocht Robben inderdaad starten, dan wacht een sleutelrol op de rechtervleugel. Arsenal kampt met defensieve problemen door de blessure van linksback Kieran Gibbs, terwijl het onduidelijk is of Laurent Koscielny kan spelen. Thomas Vermaelen speelt mogelijk linksback, hoewel zijn aanwezigheid in het centrum wellicht ook gevraagd is.

Robben maakte vrijdag het tweede doelpunt van Bayern München, dat daardoor de zege op VfL Wolfsburg niet meer kon ontgaan (2-0). Maar echt vrolijk maakte het de Oranje-international allerminst: pas elf minuten voor het eindsignaal kwam hij binnen de lijnen.

'Ik heb wel gescoord, maar ik kan daar niet blij over zijn', zei Robben na de overwinning. 'Want ik wil meer spelen. Natuurlijk ben ik blij voor de ploeg, maar ik kan zelf natuurlijk niet tevreden zijn. Daarom ga ik nu liever in de bus zitten, want ik wil niets verkeerds zeggen.' (Anton Lippold)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen