Gattuso prijst De Jong, Pirlo not impressed

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Gattuso prijst De Jong, Pirlo not impressed

'Bij AC Milan ben ik fan van Nigel de Jong. Hij is een stille leider, in tegenstelling tot mijzelf, maar heeft alle kwaliteiten om een sleutelfiguur te worden.'
• Voormalig wereldkampioen Gennaro Gattuso is tegenwoordig trainer van Pisa (derde niveau in Italië). In een interview met FIFA.com zoekt hij naar de echte leiders die nog op de velden rondlopen. En Nigel de Jong (foto) is er volgens hem eentje.

• Je hebt sfeeracties en sfeeracties. Deze was van de aanhang van Legia Warschau. De ploeg was er zelf waarschijnlijk ook zo van onder de indruk, dat er verloren werd van het laag geklasseerde Lech Poznan (0-1).

Pierre-Emerick Aubameyang en Marco Reus zijn goede vrienden. Nadat ze met Borussia Dortmund hebben huisgehouden tegen FC Augsburg (5-1), is het tijd voor een dolletje. Abaumeyang zegt in dit speciale interview overigens dat hij met zijn broer al had gewed dat hij drie keer zou scoren. Reus maakte overigens de andere twee goals.

• Na één punt uit de laatste negen competitiewedstrijden heeft Aston Villa afscheid genomen van manager Tim Sherwood. Echt verdrietig hoeft hij niet te zijn met zijn afkoopsom van twee miljoen pond, een kleine 2,8 miljoen euro. De club betaalt dat bedrag overigens lachend, want doordat Sherwood Aston Villa vorig seizoen voor degradatie behoedde, werd er volgens berekeningen zeker zestig miljoen pond (83,5 miljoen euro) verdiend.

• Tijdens een galawedstrijd voor Mustapha Hadji maakte niet de Marokkaanse vedette, maar Ronaldinho de meeste indruk. Met een doelpunt, maar vooral ook met een prachtige no look pass.

• Dat Rosenborg zich voor de 23ste keer kampioen van Noorwegen mag noemen, wil niet zeggen dat het geen bijzondere taferelen meer oplevert. Zet je geluid maar hard voor de act van de Zweedse speler Mikael Dorsin na het behalen van de titel.

Waar Andrea Pirlo een meester is in het nemen van spelhervattingen, valt er nog wat bij te schaven aan zijn manier van verdedigen bij dode spelmomenten... Nu loopt er een serie filmpjes met als titel Pirlo not impressed. Maar of het de bedoeling was dat hij dat ook op het veld in praktijk zou brengen, is nog maar de vraag.

'Ik zei hem in de voorbereiding op het seizoen dat hij te lui is om de beste van de wereld te worden.'
Gonzalo Higuaín is goed op dreef bij Napoli. De Argentijnse aanvaller maakte negen doelpunten in zijn laatste tien wedstrijden namens de Italiaanse club. Maurizio Sarri, die sinds dit seizoen trainer is in Napels, legt in gesprek met Sky Sport Italia uit hoe hij de spits heeft gemotiveerd.

'Deze overwinning is een boodschap aan onszelf. We zijn niet met de resultaten van andere clubs bezig en kijken alleen naar onze eigen prestaties.'
• Napoli won zondag door een treffer van diezelfde Higuaín met 1-0 van Chievo Verona en klom daardoor naar de tweede plaats van de ranglijst. De Argentijnse spits was blij met dat resultaat, maar wilde nog niet naar de koppositie kijken.

• De vriendin van Gregory van der Wiel, Stephanie Bertram Rose, wordt maandag 21 jaar. De rechtsback van Paris Saint-Germain en het Nederlands elftal moest haar daarom natuurlijk een cadeautje geven. Hij besloot flink uit te pakken en gaf het Belgische model een bescheiden cadeautje; een Range Rover.

'Er zijn heel veel ploegen die niets hebben gewonnen, maar wel fantastisch voetbal speelden. Zoals Nederland in 1974.'
• Manchester City-manager Manuel Pellegrini wil de supporters van de club graag waar geven voor hun geld. Het liefste speelt hij dan ook mooi voetbal. 'Want er zijn veel spelers die de Premier League hebben gewonnen, die men zich niet meer kan herinneren', aldus de trainer, die in de Manchester-derby niet echt blijk van die instelling gaf. In een bloedeloos gevecht op Old Trafford werd het tegen het Manchester United van manager Louis van Gaal 0-0.

• Paris Saint-Germain boekte zondagavond een ruime overwinning op Saint-Étienne (4-1) en aangezien de achtervolgers punten lieten liggen, verstevigde het miljoenenensemble uit de Franse hoofdstad daarmee de koppositie in de Ligue 1. Maar één speler van de regerend landskampioen hield een zure nasmaak over aan de wedstrijd. De Italiaan Marco Veratti maakte namelijk dit ongelukkige eigen doelpunt. Geniet u mee!

• Naast het rugnummer 10 op het shirt van Paul Pogba was tijdens de wedstrijd van zijn club Juventus tegen Atalanta Bergamo (2-0 zege) met pen iets gekrabbeld. Het leek er aanvankelijk op dat de Franse middenvelder zijn nummer wilde inruilen voor nummer 15, want het leek alsof hij '+5' naast de 10 had geschreven. In gesprek met het Italiaanse persbureau ANSA verklaarde hij echter dat het om het getal 75 ging, als eerbetoon aan de Braziliaanse voetbalgrootheid Pelé. Hij bereikte afgelopen week die leeftijd.  

• Een club die niet zo spectaculair voetbalt, is Barnsley. Daar vallen de supporters namelijk gewoon in slaap tijdens de wedstrijd. Een twintigjarige supporter van de League One-club kon zijn ogen dit weekend niet open houden tijdens het thuisduel met Fleetwood (1-0 nederlaag) en werd enkele uren na de wedstrijd wakker in een leeg stadion. Gezegd moet worden dat dit niet alleen aan het vertoonde spel van de thuisclub lag. De fan had ook te diep in het glaasje gekeken.  

• Bij de gevallen Belgische topclub Standard Luik is het hommeles. De ploeg bivakkeert in de krochten van de Belgische competitie en de supporters keren zich tegen de eigen spelers. En áls er dan een keertje wordt gewonnen, krijg je ook nog eens te maken met het publiek van de tegenstander. Jelle van Damme, aanvoerder van Standard en voormalig speler van onder meer Ajax, kreeg na afloop van de 3-2 zege op bezoek bij Charleroi tijdens een televisie-interview namelijk een fles tegen zijn hoofd.

'Ik heb heel veel spijt van deze overtreding en wil dan ook mijn excuses aanbieden bij André, zijn familie, zijn club en alle fans.'
• Schalke 04-middenvelder Johannes Geis (22) maakte zondag in het duel met Borussia Mönchengladbach een schandalige overtreding op tegenstander André Hahn. Deze werd vervolgens met een brancard van het veld gedragen en Geis werd weggestuurd met een rode kaart. Na afloop van het duel bood de jongeling van Schalke zijn excuses aan op Facebook.

Bekijk hieronder de beelden van de overtreding:

• Scoren met een hakbal is niet voor velen weggelegd, maar Didier Drogba draait er zijn hand niet voor om. In de Canadese derby in de Major League Soccer tussen zijn club Montreal Impact en Toronto FC voerde de Ivoriaanse spits dit trucje namelijk twee keer op. Echt waar; dit is namelijk geen herhaling.

'Als ik mijn kans krijg, ga ik altijd voluit. Of dat nou bij de nationale ploeg is of bij Manchester City.'
Vincent Kompany mocht tijdens de derby tussen Manchester United en Manchester City weer zijn opwachting maken bij laatstgenoemde club. De Belg werd vorige week tijdens de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Bournemouth FC op de bank gehouden, omdat hij geblesseerd afreisde naar de nationale ploeg van België, maar kwam tijdens de burenruzie weer in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.