Flamini helpt Arsenal met zeldzame goals aan derbyzege

Reacties

Dankzij Mathieu Flamini heeft Arsenal in het toernooi om de League Cup buurman Tottenham Hotspur geklopt. Chelsea had geen moeite met Walsall, dat uitkomt op het derde niveau.

Flamini helpt Arsenal met zeldzame goals aan derbyzege

Tottenham Hotspur - Arsenal 1-2
Met Michel Vorm onder de lat hebben The Spurs - waar ook Nacer Chadli en Christian Eriksen in de basis begonnen - de Londense stadsderby tegen Arsenal verloren. En dat was met dank aan twee doelpunten van de normaal gesproken niet bepaald trefzekere Mathieu Flamini.

De Fransman scoorde op 14 maart van dit jaar voor het laatst, thuis in competitieverband tegen West Ham United. Tot dat moment dateerde zijn laatste goal van 29 maart 2014, tegen Manchester City. Woensdag zorgde hij na 25 minuten voor de openingstreffer. Nadat Calum Chambers met een eigen goal voor de gelijkmaker had getekend, volleerde Flamini bovendien fraai raak voor de 1-2 eindstand.

Walsall (3) - Chelsea 1-4
Met vier punten uit vijf wedstrijden kende Chelsea een kleine crisis, maar na een 4-0 overwinning op Maccabi Tel Aviv in de Champions League en een 2-0 competitiezege op Arsenal werd die bezworen. Op bezoek bij Walsall - de nummer twee van de League One, het derde Engelse niveau - ging de ploeg van José Mourinho woensdag in het toernooi om de League Cup verder met het opdoen van zelfvertrouwen.

Na doelpunten van Ramires en Loïc Rémy deed James O'Connor nog wel wat terug, maar het Braziliaanse toptalent Kennedy herstelde vlak na de pauze de marge van twee doelpunten. De van Barcelona overgekomen Pedro maakte het feestje compleet, waardoor Chelsea zich schaart bij de laatste zestien ploegen in het tweede bekertoernooi van Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.