Chelsea drie wedstrijden zonder Diego Costa

Reacties

De Engelse voetbalbond (FA) heeft Diego Costa voor drie wedstrijden geschorst. Die straf krijgt de Chelsea-spits vanwege zijn wangedrag in de gewonnen topper van zaterdag tegen Arsenal (2-0).

Chelsea drie wedstrijden zonder Diego Costa

Tijdens de eerste helft van de Londense derby sloeg Costa zijn tegenstander Laurent Koscielny in één duel tot twee keer toe in het gezicht. Arbiter Mike Dean was het ontgaan, maar de Spaanse international is op basis van televisiebeelden nu alsnog bestraft. Door de sanctie mist hij de duels met Walsall (League Cup), Newcastle United en Southampton.

Chelsea laat weten 'extreem teleurgesteld' te zijn door de beslissing Diego Costa te schorsen. In afwachting van de schriftelijke onderbouwing onthoudt de Engelse kampioen zich van verder commentaar.

In het duel met Arsenal speelde Costa ook een van de hoofdrollen bij een ander spraakmakend incident, enkele seconden na zijn aanvaring met Koscielny. Hij provoceerde Arsenal-speler Gabriel Paulista dusdanig, dat deze de rode kaart kreeg voor een schoppende beweging. Deze kaart heeft de FA echter kwijtgescholden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.