Bacuna verslaat Kieftenbeld, Swansea uitgeschakeld

Aston Villa heeft zich door winst in de Second City Derby verzekerd van een plaatsje bij de beste zestien in het toernooi om de League Cup. Voor Swansea City viel het doek.

Aston Villa - Birmingham City 1-0
In de derby van Birmingham troffen met Leandro Bacuna en Maikel Kieftenbeld twee voormalige ploeggenoten van FC Groningen elkaar. Beide spelers stonden in de basis tijdens het beladen duel, dat lang gelijkop ging. Rudy Gestede werd uiteindelijk na ruim een uur de matchwinner namens Villa, dat een klasse hoger speelt dan zijn rivaal.

Fulham - Stoke City 0-1
Peter Crouch heeft Stoke City een ronde verder geschoten op bezoek bij Championship-club Fulham. Ibrahim Afellay en Erik Pieters speelden de hele wedstrijd namens de bezoekers, Marco van Ginkel bleef negentig minuten op de bank.

Hull City - Swansea City 1-0
Swansea City sneuvelde tegen degradant Hull City, waar David Meyler de held werd. Hij werkte vlak voor rust de bal binnen in de rebound, die werd weggegeven door keeper Kristoffer Nordfeldt (ex-SC Heerenveen). Het duel stond ook in het teken van de terugkeer van Jake Livermore, die voor het eerst in de basis van Hull startte nadat zijn schorsing wegens cocaïnegebruik onlangs werd opgeheven.

Reading - Everton 1-2
Ola John kon met Reading niet voor een stunt zorgen tegen Everton. De Nederlander bereidde wel de 1-0 voor van Nick Blackman, maar de bezoekers stelden na rust via Ross Barkley en Gerard Deulofeu orde op zaken.