Mourinho moet wennen: 'Niet gewend zo veel te verliezen'

Reacties

Chelsea-manager José Mourinho blikte dinsdag vooruit op het Champions League-thuisduel met Maccabi Tel Aviv. Een cruciaal duel, gezien de tegenvallende resultaten in de Premier League tot nu toe.

Mourinho moet wennen: 'Niet gewend zo veel te verliezen'

Er valt op Stamford Bridge dit seizoen nog maar heel weinig te juichen. De regerend landskampioen heeft na vijf competitiewedstrijden slechts vier punten verzameld en staat zodoende slechts één plaatsje boven de degradatiestreep. De Champions League-ontmoeting met Maccabi moet voor de mannen van Mourinho woensdagavond eindelijk eens een positief resultaat opleveren.

Met de Portugees hoeft echter niemand medelijden te hebben, zo verzekerde hij dinsdag. 'Ik kan jullie verzekeren dat het goed met me gaat. Ik ben uiteraard niet blij, ik ben niet gewend om zo veel te verliezen, maar ik ben me aan het aanpassen aan deze situatie', sprak hij het journaille toe. Hoewel hij dus volhield dat het prima met hem gaat, was Mourinho niet in de stemming voor frivoliteiten tijdens het perspraatje. 'Je moet niet verwachten dat er bij ons veel wordt gelachen, of dat er veel grapjes worden gemaakt.'

Google
Daarna wendde hij zich tot een journalist die hem wees op het feit dat het bij Mourinho altijd fout gaat in zijn derde seizoen bij een club. 'Oh ja? Bij FC Porto had ik niet eens een derde seizoen. Vervolgens Chelsea: toen won ik in mijn derde jaar de FA Cup en de League Cup. Bij Internazionale had ik ook geen derde jaar en bij Real Madrid won ik in seizoen drie de Super Cup. Dit is dus een domme opmerking. Zoek eerst maar even op Google voordat je dit soort dingen roept.'

Tot slot liet Mourinho doorschemeren dat hij wel eens flink wat wijzigingen kan gaan aanbrengen in zijn team, ten opzichte van de 3-1 nederlaag bij Everton van afgelopen zaterdag. 'Ik moet andere spelers en andere opties gaan uitproberen. Maar als ik bijvoorbeeld Cesar Azpilicueta buiten het team laat, zegt men dat ik een probleem met hem heb. Hetzelfde geldt voor Cesc Fàbregas. Maar dat is niet zo', sloot hij af.

Radamel Falcao ontbreekt morgenavond door een lichte blessure. Oscar en Ramires keren terug in de wedstrijdselectie van Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.