Advocaat over echec: 'Het is niet de eerste keer'

Dick Advocaat vreesde voor dubbele cijfers tegen Manchester City, maar had na afloop ook complimenten voor zijn Sunderland ondanks de uitschakeling in de strijd om de League Cup.

'Het is niet de eerste keer, maar we moeten hiervan leren. Anders wordt het moeilijk', zei Advocaat tegen Sky Sports na de kansloze 1-4 nederlaag tegen Manchester City, dat daardoor kans houdt de League Cup opnieuw te winnen.

De Haagse manager zag zijn ploeg het zichzelf onmogelijk maken de volgende ronde te bereiken. 'We geven de eerste drie doelpunten weg, en zonder reden. De eerste was een simpele strafschop, en daarna hebben we twee goals makkelijk weggegeven. Ze hebben ook zóveel individuele kwaliteiten dat ze zó hadden kunnen weglopen naar 0-5.'

'Manchester City scoorde nog voor rust de 0-4. Ik heb daarom ook in de rust gezegd dat het zo niet verder kon, omdat het anders dubbele cijfers zouden worden', zei Advocaat. 'Ik moet mijn ploeg toch complimenten geven voor de tweede helft. Er was meer scherpte en concentratie.'