Financieel risicoprofiel FC Twente negatief bijgesteld

Reacties

In de onderhandelingen met de schuldeisers vraagt FC Twente een groter financieel gebaar dan in december werd overeengekomen. In het toen afgesloten crediteurenakkoord werd voor 5,7 miljoen euro aan schulden kwijtgescholden en voor 10,3 miljoen euro aan vorderingen omgezet in achtergestelde leningen.

Financieel risicoprofiel FC Twente negatief bijgesteld

Sindsdien is het financiële risicoprofiel van FC Twente echter in negatief opzicht bijgesteld. De club moet mogelijk nog een forse commissie betalen aan de zaakwaarnemer van Dusan Tadic en vreest voor een naheffing en eventuele boete van de Belastingdienst. Dit kan leiden tot een herziening van de reeds ingediende jaarrekening over het seizoen 2014/15 en dat heeft weer gevolgen voor het risicoprofiel en de voorwaarden op basis waarvan de gemeente Enschede instemt met een garantstelling van 32 miljoen euro.

Het gewijzigde risicoprofiel moet ook in het crediteurenakkoord tot uitdrukking komen. Deze week hoopt FC Twente daarin de laatste hobbels te nemen. Er staan onderhandelingen met de oud-bestuurders Joop Munsterman, Aldo van der Laan (foto) en Hein Trebbe op het programma. Het drietal heeft naar verluidt gezamenlijk zo'n twaalf miljoen euro aan privégelden bij de Enschedese club uitstaan. Een nieuw crediteurenakkoord is voor de gemeente een absolute voorwaarde om in te stemmen met de garantstelling van 32 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.