Ook mét licentie wordt voetbal in Twente demonstratiesport

De KNVB betwijfelt of FC Twente volgend jaar nog betaald voetbal speelt. Voor de drenkeling uit Enschede raakt het land steeds verder uit zicht. Vorige week was het opnieuw bijltjesdag.

Ook mét licentie wordt voetbal in Twente demonstratiesport

Het waren typerende taferelen, rond het duel FC Twente-SC Cambuur, op 20 februari. Een uur voor de aftrap stond ineens Jan van Halst in de perskamer van De Grolsch Veste. Pontificaal. Dat deed de gewezen manager algemene zaken van de thuisclub de voorbije jaren wel vaker als analist van FOX. Maar nu stond hij er als ongebonden voetballiefhebber op een vrije zaterdagavond. Van Halst schudde uitgebreid handen, knoopte links en rechts gesprekken aan en straalde aan alle kanten uit: Ik ben er, hoor!

Anderhalf uur na de 3-0 zege van FC Twente op de Friezen vertoonde ook Gerald van den Belt zich in de perskamer. Dat had de directeur van de Enschedese club al tweeënhalve maand niet meer gedaan, want hij zat sinds begin december thuis. Oververmoeid door de enorme financiële chaos die hij sinds zijn aantreden had aangetroffen. En letterlijk ziek van de bedenkelijke zaakjes waarin hij was meegesleurd, luidde de onofficiële versie. Van den Belt zwiepte met een flesje bier en sprak strijdbare taal. Hij liet zich niet kisten door Joop Munsterman en Aldo van der Laan. Kom op, zeg!

Bekijk hier al onze video's