Figo: 'Vier verloren jaren als Blatter wordt herkozen'

Reacties

Luis Figo waarschuwt voor 'vier verloren jaren' als Sepp Blatter wordt herkozen als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. De voormalige sterspeler gaf vanmiddag een persconferentie in Wenen. Daar staat morgen het jaarcongres van de Europese voetbalunie UEFA op de rol.

Figo: 'Vier verloren jaren als Blatter wordt herkozen'

Figo zal tijdens dat congres zijn FIFA-kandidatuur toelichten, net als Michael van Praag en Prins Ali. 'Als er niks verandert, zijn het ten aanzien van modernisering en transparantie vier verloren jaren voor de FIFA en het voetbal. Ik ben geen politicus, maar ik ken de voetbalwereld. Net als veel andere mensen zie ik dat er verandering nodig is.'

De UEFA heeft vooralsnog geen voorkeur uitgesproken voor een van de drie kandidaten die strijden tegen Blatter. 'Ik ben positief en heb een sterk manifest. Voor het voetbal is het goed dat er nu een debat wordt gevoerd. Niemand weet wat er tot 29 mei zal gaan gebeuren', aldus de Portugees die herhaalde dat hij zijn campagne zelf financiert.

Figo wil net als Michael van Praag een groter WK, hogere uitkeringen aan de nationale bonden en meer transparantie. Sepp Blatter arriveerde aan het eind van de middag in het hol van de leeuw. Hij dook meteen de lift van het Hilton in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.