Blatter: 'Ik voer geen campagne, ik doe mijn werk'

Reacties

Zijn weigering in debat te gaan met zijn uitdagers past bij Sepp Blatter en zijn herverkiezingsstrategie. De Zwitser richt zich volledig op zijn werk, zijn 'manifest'.

Blatter: 'Ik voer geen campagne, ik doe mijn werk'

Gedecideerd wees Blatter het verzoek af om op televisie in debat te gaan met Michael van Praag, Luis Figo en Ali bin Al-Hussein, die op 29 mei strijden voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond (FIFA). Ook een verkiezingsprogramma komt er niet van de uitgedaagde president.

'Ik voer geen campagne, ik doe mijn werk als voorzitter van de FIFA. En dat doe ik tot de laatste dag van mijn mandaat dat mij in 2011 is gegeven', gaf Blatter vrijdagmiddag uitleg in Zürich.

'Al het werk dat ik de afgelopen jaren bij de FIFA heb gedaan, is mijn manifest', gaf Blatter uitleg. 'Ik zit al veertig jaar bij de FIFA, waarvan zeventien jaar als voorzitter. Dat is mijn manifest.'

Overigens maakte de FIFA vrijdag uitstekende cijfers over 2014 bekend. Vorig jaar behaalde de wereldvoetbalbond een omzet van 1,87 miljard euro. Er werd liefst 131 miljoen euro winst gemaakt. De organisatie van voorzitter Blatter heeft 85 miljoen euro toegevoegd aan z'n reserves die nu ruim 1,4 miljard euro bedragen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.