Blatter wil geen tv-debat met Van Praag

Reacties

Sepp Blatter heeft bedankt voor de uitnodiging van de NOS, BBC en Sky News om met zijn drie uitdagers voor het FIFA-voorzitterschap in debat te gaan. Dat melden de NOS en de Engelse krant The Guardian.

Blatter wil geen tv-debat met Van Praag

De drie zenders hadden de Zwitserse baas van de wereldvoetbalbond net als Michael van Praag, Luis Figo en Prins Ali bin Al-Hussein uitgenodigd voor het televisiedebat dat in mei zou worden gehouden. In tegenstelling tot de drie andere kandidaten heeft de 78-jarige Zwitser geen trek in het initiatief. Volgens The Guardian wachten de drie initiatiefnemers nog altijd op een schriftelijk antwoord, wel heeft een FIFA-official hen telefonisch op de hoogte gesteld.

Volgende week dinsdag komen de vier presidentskandidaten bij elkaar in Wenen voor een congres van de Europese voetbalunie UEFA. Van Praag, Figo en Prins Ali krijgen in de Oostenrijkse hoofdstad alle drie de gelegenheid hun standpunten uit te dragen. Blatter is ook aanwezig, maar alleen voor een welkomstpraatje. Hij mag geen campagne voeren in aanloop naar de verkiezingen, die op 29 mei worden gehouden tijdens een FIFA-congres in Zürich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.