Ook Figo wil voorzittershamer FIFA afpakken van Blatter

Reacties

Ex-voetballer Luís Figo gaat ook een gooi doen naar het presidentschap van de FIFA en zegt de benodigde steun van vijf voetbalbonden binnen te hebben. Hij wordt daarmee een concurrent van KNVB-voorzitter Michael van Praag.

Ook Figo wil voorzittershamer FIFA afpakken van Blatter

De 42-jarige Portugees maakte zijn kandidatuur woensdag bekend bij de Amerikaanse nieuwszender CNN. Hij doet dat een dag voordat de deadline voor nieuwe kandidaten voor de FIFA-verkiezingen (donderdag) verstrijkt. Net als zijn concurrenten wil ook de voormalige vedette van onder meer Barcelona en Real Madrid het imago van de wereldvoetbalbond verbeteren.

'Ik hou van voetbal, dus wat ik nu constateer met betrekking tot het imago van de FIFA bevalt me niet. Niet alleen nu, maar ook in de afgelopen jaren', aldus Figo in het interview. 'Wie op 'FIFA' zoekt op Google vindt als eerste resultaat 'schandaal'. Voetbal verdient veel beter dan dat. Ik heb met veel belangrijke mensen binnen het voetbal gepraat, iedereen vindt dat er iets moet veranderen.'

Figo ziet zichzelf als de persoon om dat te bewerkstelligen. 'Verandering in de manier waarop leiding wordt gegeven, transparantie en solidariteit. Daar is het nu tijd voor', aldus Figo, die zegt dat hij al vijf voetbalbonden bereid heeft gevonden hem te steunen. Na Van Praag, David Ginola, prins Ali bin Al-Hussein en Jérôme Champagne is hij de vijfde uitdager van Blatter. De Zwitser wil opgaan voor zijn vijfde termijn.

'Niemand is onaantastbaar', verwijst Figo naar Blatter. 'Wie zo denkt, zit verkeerd. Natuurlijk leidt hij de FIFA al sinds 1998 en kunnen er veel kandidaten de favoriet zijn, maar voor mij is het een geweldige uitdaging om mensen voor mij te laten kiezen. In het voetbal kun je tegen de beste of de slechtste spelen, maar je weet nooit zeker wie er wint. Dat is het mooie van sport én van deze verkiezing. Makkelijk is het niet, maar je moet erin geloven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.