Champagne niet langer concurrent Van Praag en Blatter

Reacties

Sepp Blatter heeft drie tegenkandidaten in de strijd om het FIFA-presidentschap. Na David Ginola heeft ook Jérôme Champagne zich moeten terugtrekken als kandidaat, waardoor ook Michael van Praag een concurrent minder heeft.

Champagne niet langer concurrent Van Praag en Blatter

Net als zijn landgenoot Ginola is Champagne er niet in geslaagd voldoende steun te vinden voor zijn kandidatuur. Om mee te kunnen dingen naar het presidentschap waren minimaal vijf steunbetuigingen nodig van FIFA-landen.

Champagne (56) was lange tijd de enige uitdager van Blatter, totdat de Jordaanse prins Ali zich begin januari kandidaat stelde. Daarna volgden Luis Figo en Michael van Praag.   

Champagne maakte recent nog een reis langs de nodige voetbalbonden, waaronder de KNVB, om stemmen te winnen. Die onderneming bleek vergeefs.

FIFA
De FIFA heeft maandagochtend bevestigd dat er slechts vier kandidaten over zijn met voldoende steun. De wereldvoetbalbond gaat zodoende nu het volgende traject in. De vier kandidaten zullen een integriteitscheck ondergaan. De uiteindelijke verkiezing staat op het menu voor 29 mei.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.