FIFA-baas Infantino gaat veel minder verdienen dan Blatter

Reacties

Gianni Infantino is met de FIFA een jaarsalaris van 1,5 miljoen Zwitserse frank (1,37 miljoen euro) overeengekomen, zo meldt de wereldvoetbalbond woensdagavond. Het salaris is vastgesteld door het Compensation Sub-Committee van de FIFA.

FIFA-baas Infantino gaat veel minder verdienen dan Blatter

De 46-jarige bestuurder krijgt dit kalenderjaar geen bonus. Wel stelt de FIFA hem een auto ter beschikking. Infantino's voorganger Sepp Blatter kon in 2015 rekenen op een jaarsalaris van 3,3 miljoen euro. De Zwitser wilde zijn honorarium lange tijd niet bekendmaken, maar de wereldvoetbalbond zelf onthulde in maart van dit jaar hoeveel de toen al vertrokken Blatter incasseerde.

Enkele maanden geleden ontstond er ophef toen er geluidsopnames opdoken waarop te horen is dat Infantino ontevreden is over het salarisvoorstel dat de FIFA hem deed. De voormalige secretaris-generaal van de UEFA wees daarbij naar de jaarwedde van Blatter. FIFA's nieuwe secretaris-generaal Fatma Samoura kan rekenen op een jaarsalaris van 1,2 miljoen euro. Ook de Senegalese incasseert dit jaar geen bonus.

'Ik ben blij dat deze kwestie nu opgelost is', meldt Infantino in een verklaring. 'De besprekingen verliepen transparant, nadat er eerst wat misverstanden waren. Het contract bewijst ook dat het type FIFA-gedrag uit het verleden ook echt tot het verleden behoort.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.