Corruptiezaak FIFA ettert nog wel even door

Reacties

Het duurt nog wel even eer de FIFA de zwartste bladzijde in zijn bestaan definitief kan omslaan. Rechter Raymond Dearie meldde woensdag tijdens een hoorzitting dat de rechtszaak over de grootschalige corruptie pas in het najaar van 2017 zal dienen.

Corruptiezaak FIFA ettert nog wel even door

'We wilden deze zaak het liefst begin 2017 behandelen, maar er wordt nog steeds bewijs verzameld', aldus Dearie. De Amerikaanse justitie heeft momenteel 42 verdachten in kaart gebracht die zich sinds het begin van de jaren negentig zouden hebben bezondigd aan corruptie. Een aantal voormalige topmannen van de FIFA bekende al schuld.

Het is nog onduidelijk hoeveel personen er precies worden aangeklaagd en of daar bijvoorbeeld ook voormalig FIFA-president Sepp Blatter tussen zit. 'Het is nog te vroeg om daarover mededelingen te doen. We zijn bezig aan een zeer uitgebreid onderzoek.' Bij de hoorzitting van woensdag waren onder anderen voormalig FIFA-bestuurders José Maria Marin, Juan Angel Napou, Eduardo Li en Julio Rocha aanwezig.

De corruptiezaak heeft de wereldvoetbalbond in een ongekende crisis gestort. Gianni Infantino, die eind februari aantrad als nieuwe president, kondigde aan dat hij alles in het werk zal stellen om het imago van de FIFA te verbeteren. Zelf kwam de Zwitser onlangs in opspraak wegens zijn opdracht om geluidsfragmenten van een vergadering te vernietigen. Mogelijk opent de ethische commissie op korte termijn een onderzoek naar Infantino.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.