FIFA in gesprek met WADA over Russische dopingzondaars

Reacties

De FIFA benadrukt gepaste stappen te ondernemen zodra duidelijk is welke spelers betrokken zijn (geweest) bij het Russische dopingnetwerk. De wereldvoetbalbond heeft daar contact over opgenomen met het WADA, het wereldantidopingagentschap.

FIFA in gesprek met WADA over Russische dopingzondaars

Maandag werd bekend dat Russische sporters jarenlang stelselmatig doping gebruikt hebben en daarbij hulp kregen van de Russische staat. De minister van Sport, Vitaly Mutko (foto), ligt dan ook zwaar onder vuur. De Rus zou al die tijd op de hoogte geweest zijn van het gebruik van doping en was zelf naar verluidt ook actief binnen het Russische dopingsysteem.

Mutko is tegelijkertijd hoofd van het organisatiecomité van het WK 2018, dat in Rusland gespeeld wordt. Ook zetelt hij in het nieuwe Uitvoerend Comité van de FIFA. Volgens het alles onthullende McLaren-rapport zijn er tussen 2012 en 2015 minimaal elf voetballers betrapt op het gebruik van doping, waarna de resultaten werden verdoezeld.

Bij het laten verdwijnen van de dopingtest van een van die gevallen, een buitenlandse speler die actief was of is in Rusland, zou Mutko rechtstreeks betrokken zijn geweest. Een woordvoerder van de FIFA houdt zich nog op de vlakte en wil eerst meer details te horen krijgen van het WADA. 'Zodra de FIFA deze informatie van het WADA ontvangt, zullen er gepaste stappen ondernomen worden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.