Blatter vol vertrouwen: 'Het CAS is onafhankelijk'

Reacties

Het internationaal sporttribunaal CAS krijgt donderdag bezoek van Sepp Blatter, die zijn door de FIFA opgelegde schorsing van zes jaar aanvecht.

Blatter vol vertrouwen: 'Het CAS is onafhankelijk'

Voorafgaand aan zijn nieuwe gevecht toont de tachtigjarige Zwitser zich in gesprek met persagentschap DPA optimistisch. 'Ik ga met veel vertrouwen naar het CAS omdat we het over een instantie hebben die volledig onafhankelijk opereert, los van alle sportbonden.'

Een 'illegale' betaling van 1,8 miljoen euro aan toenmalig UEFA-voorzitter Michel Platini deed Blatter de das om. Het bedrag voor werkzaamheden die Platini rond de eeuwwisseling verrichtte voor de FIFA werd pas in 2011 overgemaakt, vlak voordat de toenmalige UEFA-preses openlijk Blatter steunde in zijn campagne voor een nieuwe termijn als FIFA-president.

Diezelfde Platini stapte al eerder naar het CAS, dat zijn zesjarige schorsing terugbracht tot vier jaar. Blatter neemt daar geen genoegen mee: vrijspraak is de inzet. 'Ik wil niet dat het CAS in mijn voordeel beslist. Ze moeten in het voordeel van de waarheid beslissen', aldus de Zwitser enigszins cryptisch. 'Ik heb niets onrechtmatigs gedaan. Ik ben er in elk geval blij mee dat het CAS de hele zaak opnieuw bekijkt.'

Door zijn schorsing moest Blatter eind 2015 vervroegd terugtreden als FIFA-baas. Sinds eind februari bekleedt Gianni Infantino de hoogste positie bij de wereldvoetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.