FIFA dwarsboomt helm Rosberg,'King Louis' gulle gever

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

FIFA dwarsboomt helm Rosberg,'King Louis' gulle gever

Nico Rosberg had graag met de bovenstaande helm gereden, maar daar stak de wereldvoetbalbond (FIFA) een stokje voor. De Duitse Formule 1-rijder wilde in eerste instantie de behaalde wereldtitel vieren met een wereldbeker op zijn helm, maakte hij zelf bekend op Twitter.

Daarmee zou de Duitser echter het 'intelectuele eigendom' en de rechten daarvan schenden. Vandaar dat Rosberg het komend weekeinde bij de Duitse Grand Prix in Hockenheim niet te bewonderen is met bovenstaande helm, maar met die van het plaatje hieronder.

Een oude vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken. Robbie Keane bevestigde nog maar eens dat dit spreekwoord klopt als een bus. De 34-jarige aanvaller schoot de bal met een heerlijk afstandsschot weer eens feilloos tegen de touwen in de wedstrijd tussen LA Galaxy en New England Revolution. Oordeelt u zelf.

Louis van Gaal is woensdag in Manchester gearriveerd. Daar zorgde King Louis al gelijk voor een klein relletje. Hij kwam namelijk niet aanzetten met een rode stropdas en een zwart pak, maar in een blauw pak met lichtblauwe stropdas. Laat dat nou net de kleur zijn van stadsrivaal Manchester City...

De stichting Spieren voor Spieren is volgens de Engelse dagbladen The Daily Mail en The Sun 1,5 miljoen rijker. Van Gaal zou daar tijdens de contractonderhandelingen met Manchester United op hebben aangedrongen. De inmiddels ex-bondscoach was vanaf 2000 samen met zijn vrouw Truus ambassadeur van de stichting.

Van Gaal zou de fee - betaling aan de tussenpersoon, oftewel de zaakwaarnemer - hebben afgestaan aan het goede doel, aangezien hij al jaren zijn zaken zelf behartigt. Dat zou gaan om meer dan zeven ton. Daarna zou hij het bedrag uit eigen zak verdubbeld hebben, waardoor de stichting nu meer dan een miljoen euro bij mag schrijven.

'Cristoph Kramer vroeg of hij de finale speelde. Ik dacht dat hij een grapje maakte en vroeg of hij het kon herhalen. Toen zei hij: Ik wil echt weten of dit echt de finale is. Toen ik bevestigend antwoorde, bedankte hij me.'
Scheidsrechter Nicola Rizzoli keek even vreemd op toen Christoph Kramer aan hem vroeg waar hij was en in wat voor wedstrijd hij speelde. Toch was de verwarring wel te begrijpen, omdat de 23-jarige middenvelder daarvoor keihard in botsing was gekomen met Ezequiel Garay. De Duitser hield hier een hersenschudding aan over, maar voetbalde nog gewoon door. Toen Rizzoli Sebastian Schweinsteiger informeerde over de kwestie, werd Kramer niet veel later gewisseld voor André Schürrle. De wissel pakte goed uit, want diezelfde Schürrle gaf in de verlenging de assist bij het winnende doelpunt van Mario Götze.

• De 41-jarige Rogério Ceni was woensdagavond trefzeker voor São Paulo. Hij benutte een strafschop voor de Brazilianen in het duel met Bahia. Het was niet zijn eerste treffer in zijn carrière. Wat heet: hij maakte alweer zijn 118e (!) doelpunt. Zo te zien oefent hij wel eens op strafschoppen. Niet alleen op het tegenhouden ervan, maar ook zeker op het benutten van de kans van elf meter.

'Dit is mijn manier om de bevolking van Brazilië te bedanken voor hun gastvrijheid.'
Mesut Özil heeft zich tijdens het WK niet alleen maar beziggehouden met voetbal. Hij toonde zich begaan met het lot van 23 Braziliaanse kinderen. Al tijdens zijn verblijf in Zuid-Amerika stond hij garant voor de operatie van elf kansarme jongens en meisjes, na het wereldkampioenschap verhoogde hij dat aantal naar 23 operaties. De Duitser zet zich namelijk in voor de stichting Big Shoe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.