Tulpen-generaal Van Gaal in Engeland, Mutu geeft auto weg

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Tulpen-generaal Van Gaal in Engeland, Mutu geeft auto weg

• Dat het met de toekomst van Manchester City wel goed zit, bewees Manu García. De zestienjarige middenvelder van The Citizens, die een jaar geleden werd overgenomen van Sporting Gijón, rondde fraai af na een technisch hoogstandje.

Adrian Mutu speelt inmiddels voor Petrolul Ploiesti en zelfs terug in Roemenië slaagde de 35-jarige aanvaller erin om in het nieuws te komen. Positief dit keer, want de voormalige aanvaller van onder meer Internazionale, Chelsea, Juventus en Fiorentina gaf een auto weg aan Razvan Negoita. Mutu beloofde de tien jaar oudere masseur van Petrolul Ploiesti een auto, als hij er in slaagde om zijn rijbewijs te halen. En woord is woord, ook bij Mutu.

Louis van Gaal is woensdag begonnen als manager van Manchester United en werd warm welkom geheten. William Hill, de meest bekende bookmaker in Engeland, had in de Noord-Engelse stad een portret van de voormalige Oranje-bondscoach laten maken. En dat portret werd gemaakt van tulpen. Heel mooi!

'Ik weet dat het idee bij de spelers spontaan is ontstaan uit emotie en vreugde. Het zijn absoluut fatsoenlijk en eerlijke sportmensen die niemand belachelijk willen maken.'
• Aan het woord is Wolfgang Niersbach, voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB). In Argentinië - dat zondag de WK-finale met 1-0 verloor (na verlenging) van Duitsland - is ophef ontstaan over de Gaucho-Tanz, die de Zuid-Amerikanen belachelijk zou maken. 'Ze willen alleen maar op een uitgelaten manier een feestje vieren met de fans. Het spijt ons als dat bij sommigen verkeerd is overgekomen.'

'Ibrahim is mijn beste maatje. Als ik een handje kan helpen dat hij bij Feyenoord komt spelen, zal ik hem zeker hier naartoe sleuren. Het zou fantastisch zijn. Een voetballer van het kaliber Afellay vind je niet overal. Ik heb hem nog niet gevraagd, maar dat zal ik zeker doen.'
• Khalid Boulahrouz probeert Ibrahim Afellay te bewegen tot een transfer naar Rotterdam-Zuid. In Barcelona zit de ex-speler van PSV al geruime tijd op een dood spoor. (Sp!ts)

Jelle Vossen is de verlosser. Althans, dat denken fans van Middlesbrough. De Engelse tweedeklasser bood al vier miljoen euro op de Belgische spits, maar diens werkgever RC Genk is nog niet te vermurwen. Om hun steentje bij te dragen riepen supporters van Boro de hashtag #freejellevossen in het leven, wat de spits kort tot trending topic maakte. Succes had de ontsnappingspoging nog niet, want Genk houdt vast aan zijn vraagprijs van zeven miljoen.

Blackpool was van plan zich in Spanje voor te bereiden op het nieuwe seizoen, maar zette noodgedwongen een streep door die plannen. Niet omdat The Seasiders liever in Engeland blijven of krap bij kas zitten, maar omdat de club amper spelers heeft. Er staan nog maar acht (!) spelers onder contract bij Blackpool. Slechts vier weken voor de start van het Championship heeft de club zelfs geen keeper tot zijn beschikking. Ach, vier tegen vier op de training is ook leuk!

• Wielrenner Alberto Contador brak maandag zijn scheenbeen in de Tour de France, maar wil ten koste van alles deelnemen aan de Vuelta, die over een ruime maand begint. In zijn revalidatie krijgt de Spanjaard hulp van Real Madrid, dat zijn medische afdeling aan hem ter beschikking stelt.

• Zijn doelpunt tegen Spanje werd al door de hele wereld verheerlijkt, maar van deze aanbidder zal Robin van Persie toch even opkijken. Niemand minder dan zangeres Nicole Scherzinger van de Pussycat Dolls heeft namelijk een ode gebracht aan de Rotterdammer, door de tekst van de hitsingle 'Don't Cha' deels te herschrijven: 'Don't cha wish your striker was RVP. Scoring goals as easy as 1,2,3.' Bekijk hierboven het filmpje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.