Vlaar scoort wél, kort koppie Fellaini en de vloek van Jagger

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Vlaar scoort wél, kort koppie Fellaini en de vloek van Jagger

• Ophef naar aanleiding van een filmpje op YouTube. In de halve finale van het WK werd Nederland na strafschoppen uitgeschakeld door Argentinië, maar is dat wel terecht? Ron Vlaar miste de eerste penalty, maar na de redding van doelman Sergio Romero rolt de bal nog richting de doellijn. Maar of hij ook daarwerkelijk zit blijft de vraag...

'De oudere spelers zullen misschien wat moeite hebben om zich op te laden, omdat voor hen maar één ding telde. Maar het gros van de selectie heeft nooit eerder op een WK gespeeld, die moet hiervan genieten.'
Boudewijn Zenden verloor in 1998 met het Nederlands elftal van Kroatië in de strijd om de derde plaats (1-2), maar hoopt dat Oranje zich helemaal weet op te laden voor zaterdag. Dan is Brazilië de tegenstander van Nederland in de jacht op het brons. (NU.nl)

• Voorafgaand aan het WK gaf Marouane Fellaini aan dat hij wat aan zijn kapsel zou doen bij een titel, maar blijkbaar was hij zijn krullen sowieso al zat. De Belgische middenvelder van Manchester United liet via Twitter zijn nieuwe haardracht zien.

Sergio Romero bracht woensdagavond heel Buenos Aires in extase. Hij stopte in de penaltyserie twee strafschoppen en loodste Argentinië daarmee - ten koste van Nederland - naar de finale.

Een clubrecord voor VfL Wolfsburg. De Duitse club won woensdagavond 'ruim', zoals ze dat zo mooi zeggen, van het eerste elftal van TSV Ehmen. De amateurs kregen liefst 26 doelpunten om de oren. En dan ontbrak Bas Dost zelfs nog. Kevin Scheidaucher was lekker bezig: hij scoorde negen keer. Daniel Caligiuri (vijf), Slobodan Medojevic (drie), Paul Seguin, Aaron Hunt (beiden twee), Sebastian Jung, Robin Knoche, Christian Träsch, Maximilian Arnold en Mateusz Klich (allen één doelpunt) verzorgden de overige zeventien goals. Waarvan akte.

U kunt nog altijd naar de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië. Een aardig salaris, een mooie bijbaan of gewoon een gevulde spaarpot is dan wel vereist, want de kaartjes worden online aangeboden vanaf 4.400 euro. VIP-tickets staan er ook op voor een 'vriendenprijsje'. Die moeten zo'n 20.000 euro kosten. Of je een emmer leeggooit...

De gelaatsuitdrukking van Bruno Martins Indi blijft voer voor creatieve Photoshoppers.

Carles Puyol mag dan toch nog zijn opwachting maken in de WK-finale. Niet als speler, maar in de schaduw van een model. Samen met de Braziliaanse Gisele Bundchen komt hij de wereldbeker inleveren die Spanje vier jaar geleden meenam uit Zuid-Afrika, the Beauty and the Beast, in willekeurige volgorde. Later die avond zal Argentinië of Duitsland de beker overhandigd krijgen.

Godzijdank, Neymar is gewoon aanwezig bij de troostfinale tussen Nederland en Brazilië. Het wonderkind sluit aan het eind van de week aan bij zijn teamgenoten en zal er gewoon bij zijn als de twee landen om de derde plek zullen strijden. Enige kanttekening is dat hij uiteraard nog niet zal meedoen en er geen spuitje aan te pas gaat te komen, want de 22-jarige aanvaller bekijkt de wedstrijd vanaf de tribune.

Mick Jagger bezweert dat hij niks met de uitschakeling van Brazilië te maken heeft. Toch denken de Brazilianen daar zelf heel anders over. Wedstrijden uit het verleden waarbij de voorman van de Rolling Stones aanwezig was als supporter van een specifiek land, was het land dat hij aanmoedigde steevast de verliezende partij. De vloek kwam bij het WK in 2010 aan het licht toen aanwezig was bij de wedstrijden VS-Ghana en Engeland-Duitsland. De Amerikanen en Engelsen verloren allebei. Tijdens dit WK voorspelde hij op een concert in Lissabon dat Portugal alle wedstrijden op het WK zou winnen en wenste hij Engeland op Twitter succes voor de wedstrijd tegen Uruguay; we weten allemaal hoe het met deze landen is afgelopen.

Dus bedankt Jan Smeets, dat je Mick dit jaar naar Pinkpop hebt gehaald...

'Bondsvoorzitter José Maria Marin en vicevoorzitter Marco Polo del Nero verdienen een gevangenisstraf. Denk niet dat de schuld voor het falen op het WK bij de spelers of de trainer ligt. De corruptie bij de bond is de oorzaak.'  
Romario zint op wraak. Hij wil de Braziliaanse voetbalbonzen achter de tralies hebben, valt te lezen in een open brief van de tegenwoordig politiek actieve Braziliaan. Zij zijn volgens de oud-international verantwoordelijk voor de 7-1 nederlaag die de Seleção dinsdag leed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.