Argentijnse kranten bejubelen Romero en treiteren Brazilië

Reacties

Vrijwel in iedere Argentijnse krant voert de heldenrol die doelman Sergio Romero vertolkte in de halve finale tegen Oranje de boventoon. VI maakte een selectie van de voorpagina's.

Argentijnse kranten bejubelen Romero en treiteren Brazilië

Romero keerde in de zenuwslopende penaltyreeks de inzetten van Ron Vlaar en Wesley Sneijder. Doordat vier Argentijnen wél raak schoten, plaatsten zij zich voor de finale tegen Duitsland.

'Naar de finale', is de kop die met chocoladeletters is gekozen door Clarin (zie de covers hieronder). De foto is veelzeggend. Romero schreeuwt het uit na zijn save op de inzet van Vlaar. 'Romero werd de absolute held met zijn twee reddingen. Zondag is het alles of niets tegen Duitsland', aldus de krant, die ook verwijst naar de Argentijnse Onafhankelijkheidsdag die luister werd bijgezet met het bereiken van de eindstrijd.

La Nacion heeft een toepasselijke tekst gekozen voor de foto op de voorpagina. 'Ze rennen naar de glorie', luidt de kop bij het beeld van het moment dat de Argenijnse spelers direct na de beslissende penalty richting schutter Maxi Rodríguez en Sergio Romero sprinten. Het vervolg is doorspekt met historisch besef. 'Argentinië is opnieuw finalist op het WK.' De Argentijnen wonnen eerder in 1978 en 1986 de wereldtitel.

La Capital  laat ook middenvelder, en 'de ziel' van het elftal, Javier Mascherano aan het woord. Hij kijkt uit naar de finale. 'De wedstrijd van ons leven komt eraan', vertelt hij in de krant.

Terwijl ook La Voz lyrisch reageert, kan de cover van Olé boven het bed van Romero . Niet alleen is er een enorme foto van de voormalige AZ-doelman geplaatst, de kop is alleszeggend en verwijst naar zijn heldenrol. Bovendien wordt er een vileine verwijzing gemaakt naar het leed van de Brazilianen. In de naam is de letter 'L' vervangen door het Christusbeeld in Rio de Janeiro. Een kleine schimpscheut naar de WK-gastheer, die in de halve finale met liefst 1-7 onderuitging tegen de tegenstander van Argentinië: Duitsland.         

De besproken covers op een rijtje:

<br /><br />
<br /><br />
&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.