Özil snoert criticasters de mond, Rodríguez juicht

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Özil snoert criticasters de mond, Rodríguez juicht

• Voetbalclubs hebben nog wel eens leuke filmpjes om hun nieuwe shirts aan het publiek te presenteren. Het Engelse Blackburn Rovers doet dat door een van de trouwe fans te filmen… Oordeel zelf…

Mesut Özil kreeg nog tijdens het WK felle kritiek. Nota bene in eigen land werd geopperd dat het beter zou zijn als de Arsenal-middenvelder uit het elftal zou verdwijnen. De linkspoot heeft zich nooit gek laten maken door de criticasters en deelt op Twitter een vilein tikje uit.


James Rodríguez gaat de boeken in als topschutter van het WK. Terwijl de Colombiaan al lang en breed Brazilië had verlaten, liet hij op Facebook weten uitermate blij te zijn met zijn Gouden Schoen. 'Als eerste bedank ik God. Daarnaast wil ik iedereen bedanken voor de steun. Dat heeft me de kracht gegeven de topschutterstitel te winnen. Ook mijn teamgenoten mag ik niet vergeten. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest', aldus de technicus. Bekijk hieronder een filmpje van de manier waarop Rodríguez  zijn topscorerstitel vierde terwijl hij naar de finale keek op tv.

• Ze had eerder al lovende tweets over voor Nederland, was trots op de Verenigde Staten, baalde van de uitschakeling van Brazilië, had ook wel wat met Portugal en Cristiano Ronaldo en zette geld in op Frankrijk, maar wát een geluk voor superster Rihanna! Naar nu blijkt was wereldkampioen Duitsland eigenlijk al het hele toernooi de favoriet van de zangeres met roots in Barbados. En dus vierde ze het feestje gezellig mee met Die Mannschaft.

• Dat waren allemaal foto's die een aardige tijd na de wedstrijd gemaakt werden, maar Lukas Podolski kon zich niet inhouden. Kort na het laatste fluitsignaal had hij zijn telefoon al gevonden om nog op het veld een selfie te maken. Mét goede vriend Bastian Schweinsteiger, die zijn goede vriend uit pure blijdschap een dikke kus geeft.

• Sowieso houdt Podolski wel van selfies. Hij deed het bij Arsenal al vaker - bijvoorbeeld voor een feestend uitvak of vanaf een open bus tijdens een huldigingsrit - maar zondagavond maakte hij een foto van zichzelf met Angela Merkel. De Duitse bondskanselier is overduidelijk dolblij met de wereldtitel die haar landgenoten even daarvoor in de wacht hebben gesleept.

• Nee, dat is flauw. Natúúrlijk is Merkel blij. Dat bleek wel toen Manuel Neuer als eerste een prijs in ontvangst mocht komen nemen: die voor beste keeper van het toernooi. Ze trok hem eens flink naar zich toe voor een dikke knuffel.

'Ik weet er niet zo gek veel meer van... Maar dat is nu ook niet zo belangrijk meer. De huldiging? Ja, daar kan ik me wel iets van herinneren'
• Middenvelder Christopher Kramer hoorde pas op het laatste moment dat hij mocht spelen, omdat Sami Khedira geblesseerd afhaakte. Maar helaas moest de speler van Borussia Mönchengladback na een halfuur zélf de strijd staken. Hij bleek een hersenschudding te hebben opgelopen. Grappend reageerde hij na de finale op zijn uitvallen.

'Mag ik iemand de groeten doen? Oké, daar gaat-ie. Aan mijn ouders en broer: jullie zijn belangrijkste mensen in mijn leven. En ook de groeten richting München. Mensen, ga vanavond lekker de hort op!'
• Een uitgelaten Bastian Schweinsteiger pakte zijn moment toen hij voor de camera's stond. Hij toonde een familiemens te zijn en gaf en passant ook de mensen uit 'zijn' München, waar hij natuurlijk voor Bayern speelt, een gratis tip.

• Het was voor Mario Götze een prachtige avond. Als invaller de winnende maken in de WK-finale: beter wordt het niet. Maar toch miste Götze iets: zijn goede vriend Marco Reus. Die raakte in de voorbereiding op het WK geblesseerd aan zijn enkel en kon niet mee naar Brazilië. Uit het oog, maar niet uit het hart, zo blijkt. Als eerbetoon aan zijn maatje toonde Götze een shirt van Die Mannschaft met daarop de naam van Reus.

• Over Götze gesproken, creatievelingen op Twitter herinnerden zich na de gewonnen finale ineens een foto van een tijdje terug. Daarop lijkt hij erg blij om zijn bloedmooie vriendin te zien. En met Photoshop is zo'n vrouw natuurlijk binnen no-time veranderd in de wereldbeker!

• Tot slot werd er ook nog een streaker met zachte hand van het veld verwijderd, zoals je hierboven kan zien. Vitaly Zdorovetskiy, zoals de man heet, is een bekende YouTube-held. Hij rende het veld op met de tekst Natural Born Prankster op zijn lichaam geschreven. Het zou gaan om een promotiestunt voor een film waarin Zdorovetskiy met enkele kompanen grappen uithaalt. Trouwens, wat wel opvallend is: Zdorovetskiy had zijn actie in de twee dagen voorafgaand aan de finale al via Twitter aangekondigd...

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.