Inzaghi regeert met ijzeren hand, Maradona vol vertrouwen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Inzaghi regeert met ijzeren hand, Maradona vol vertrouwen

Filippo Inzaghi stond als voetballer bekend om zijn discipline en dat legt hij nu als trainer van AC Milan ook aan zijn spelersgroep op. Volgens La Gazzetta dello Sport regeert hij met ijzeren hand. Inzaghi eist van zijn voetballers dat ze wakker zijn om kwart voor acht ’s morgens, om kwart over acht in de kleedkamer zijn en om negen uur op het trainingsveld. Wie te laat komt, krijgt een boete. Telefoons zijn verboden in de kleedkamer en tijdens maaltijden.

David Hasselhoff steunt Duitsland in de WK-finale tegen Argentinië, zoals blijkt uit bovenstaand filmpje.

• Het lijkt nu nog ver weg, maar over vier jaar gaan we bovenstaand logo tijdens het WK in Rusland eindeloos vaak zien.

'Ik heb veel vertrouwen in Argentinië, wij hebben meer honger dan Duitsland.'
Diego Maradona is er heilig van overtuigd dat zijn Argentinië vanavond wereldkampioen wordt tegen Duitsland. 'De favoriet wint nooit.' (Telesur)

'Lionel Messi lijkt niet op een voetballer, maar op een loodgieter.'
• Muzikant Carlos Santana blijkt een bijzondere visie te hebben op het fenomeen Messi, waarover hij overigens best positief is. 'Hij heeft iets mystieks over zich. Ik bewonder zijn talent enorm.' (FIFA)

• Het Nederlands elftal speelde zaterdag tegen Brazilië (3-0) voor de derde keer dit WK in het uittenue en opnieuw leverde dat een overwinning op. Eerder werden in het blauwe shirt Spanje (5-1) en Australië (3-2) aan de kant gezet. In het thuisshirt presteerde Oranje wat minder. Er werd nog wel gewonnen van Chili (2-0) en Mexico (2-1), maar daarna volgden doelpuntloze gelijke spelen tegen Costa Rica en Argentinië. Voortaan maar alles in het uitshirt doen?

• Na pijnlijke nederlagen tegen Duitsland (7-1) en Nederland (3-0) kan de Braziliaanse bondscoach Felipe Scolari alle steun gebruiken. De knuffel van zijn geblesseerde sterspeler Neymar in bovenstaande video komt dan ook als geroepen.

• Terwijl hij zelf druk bezig was zijn doel schoon te houden tijdens de wedstrijd om de derde plaats tegen Brazilië werd Jasper Cillessen via de hashtag #JasperCillessenSitsOnThings een hit op Twitter. Hierboven zie je een overzicht van de creaties.

• Een zwembadaffaire verstoorde de aanloop van het Nederlands elftal richting de WK-finale van 1974, maar nu heeft Duitsland daar zelf last van. De nachtrust van die Nationalelf voor de finale van vanavond (21.00 uur) tegen Argentinië werd namelijk verstoord door feestende FIFA-bobo’s, die in hetzelfde hotel zaten. Een groot zwembadfeest van de hoge heren van de wereldvoetbalbond zorgde voor geluidsoverlast. Overigens claimden ook de Argentijnen, door vuurwerk en liederen, uit hun slaap gehouden te zijn door Braziliaanse fans. (Bild)

• Na een nacht Scrabble weet de Berliner Morgenpost het zeker: met dit elftal wordt Duitsland wereldkampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.