Pelé haalt uit, mooiste troostprijs voor Vermaelen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pelé haalt uit, mooiste troostprijs voor Vermaelen

'Het toernooi van Brazilië is uitgedraaid op een ware ramp.'
•  Het zal je gezegd worden. De kritiek is op zichzelf al stevig, maar als de  woorden uit de mond van Pelé komen komt het in Brazilië toch nog wat harder aan. De levende legende is uitermate duidelijk over de afgang van het gastland op het WK in de halve finale tegen Duitsland: 7-1.

•  De Colombiaanse zangeres Shakira mag zondag weer opdraven tijdens de sluitingsceremonie van het WK. Ze zal haar liedje met de uitermate intrigerende songtekst 'La La La' opdreunen. In de aanloop naar de finale werd de Colombiaanse met de losse heupen geïnterviewd. Als een volleerd voetballer met mediatraining antwoordde ze. 'Ik zal nooit vergeten dat ik op het WK van 2010 de liefde van mijn leven tegen het lijf liep', doelt ze op de Spanjaard Gerard Piqué, die zijn Colombiaanse schone in Zuid-Afrika voor het eerst ontmoette toen ze op het vorige WK Waka Waka, Time for Afric a ten gehore bracht. Het gevolg van die eerste flirt: een zoontje van anderhalf. Piqué is met Spanje al lang en breed uitgeschakeld, maar daar heeft de verdediger geen last meer van. 'Ik heb zo mijn maniertjes om hem te troosten', besloot Shakira, die evenwel in het midden liet hoe ze dat nou voor elkaar had gekregen. Met een liedje?

'In mijn tijd was ik een van de eerste keepers die op die manier speelde. Die stijl is nu zo succesvol. Veel mensen versleten me voor gek. Dat maakt het alleen maar mooier dat nu is gebleken dat ik het dus bij het goede eind.'
•  Jens Lehmann meent dat Manuel Neuer de beste keeper van het WK is en dat er de nodige overeenkomsten zijn tussen de Duitse doelman en zichzelf: ze keep(t)en namelijk allebei geregeld als een veredelde libero, ver uit hun goal. Wij doen ook even mee aan het vergelijken: Neuer maakt zelden blunders… En dat kan Lehmann weer niet zeggen… (FIFA.com)

•  Thomas Vermaelen kende vanwege blessureleed een teleurstellend WK, waarin hij met de Belgen strandde in de kwartfinale. Toch sleepte hij een prijs in de wacht. Bekijk hier waarom hij thuis op de bank prima getroost kan worden.

'WK 2014 een groot succes'
• Althans, dat meent de Braziliaanse president Dilma Rousseff. En dat terwijl haar land onlangs op pijnlijke wijze werd uitgeschakeld door Duitsland...Miljoenen mensen zagen de 7-1 afstraffing van hun land en daarmee de WK-droom in duigen vallen.

Luuk de Jong keert na zijn avontuur bij Borussia Mönchengladbach terug naar de Eredivisie. Zijn broer Siem feliciteert Luuk met zijn nieuwe club, al zit er wel een maar in dit verhaal....

'Leg de rode loper maar uit voor Messi'
• Als het aan Diego Maradona ligt gaat Lionel Messi in zijn voetsporen treden door de Argentijnen naar de eerste wereldtitel te leiden sinds 1986, het jaar dat Maradona zijn land 'eigenhandig' wereldkampioen maakte. 'Als Messi zondag Maradona moet overstijgen om de beker te winnen, dan leg ik alvast de rode loper klaar', aldus de Argentijnse voetballegende.

Robert Lewandowski maakt indruk tijdens de training bij zijn nieuwe club Bayern München.

'Als Touré blank was geweest, dan had hij allang zo’n prijs gewonnen'
• Dimitry Seluk, de zaakwaarnemer van Yaya Touré, is van mening dat de middenvelder van Manchester City nimmer de prijs voor de beste voetballer van Engeland, Europa of de wereld zal winnen. Dit vanwege zijn huidskleur. 'Messi is de absolute topper in de voetbalhistorie en ik respecteer Ronaldo en Ribéry erg, maar een Afrikaan heeft het altijd moeilijk bij dit soort verkiezingen', aldus Seluk, die het ook onterecht vindt dat Luis Suarez is uitgeroepen tot de beste speler in Engeland. 'Wie had het beste team? Manchester City. Wie was hun beste speler? Yaya Touré.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.