Heldenonthaal Costa Rica, Scolari beschimpt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Heldenonthaal Costa Rica, Scolari beschimpt

Ze werden na strafschoppen uitgeschakeld door Oranje in de kwartfinale, maar de Costa Ricanen werden na de beste prestatie ooit op het WK als helden onthaald in eigen land.

'1: niets winnen als bondscoach van Portugal. 2: binnen een mum van tijd ontslagen worden door Chelsea. 3: trainer worden in Oezbekistan. 4: terugkeren naar Brazilië en met een topclub (Palmeiras, red.) degraderen. 5: de club 56 dagen voor het slot van het seizoen in de steek laten zodat je zelf officieel niet bent gedegradeerd. 6: een arrogante, walgelijke, verwaande en belachelijke sukkel zijn.'
De zaakwaarnemer van Neymar, Wagner Ribeiro, haalt via Twitter snoeihard uit naar de Braziliaanse bondscoach Luiz Felipe Scolari en noemt zes vereisten om bondscoach van de Seleção te zijn.

• De beelden van een huilende David Luiz na de 1-7 tegen Duitsland zijn inmiddels wereldberoemd, maar wat zei de verdediger van Brazilië nou echt? Daar komen we achter door middel van deze satirische ondertitels.

Deze trootstend bedoelde tweet van de Duitse bond is misschien nog wel vernederender voor Brazilië dan de 1-7 nederlaag.

'Deels door de spanning, maar vooral omdat de vertegenwoordigers van de FIFA steeds harder en fanatieker begonnen te juichen voor Costa Rica. Ik vond het echt niet kunnen. Ze leken echt tégen ons. Er was ook niemand van de FIFA die ons na afloop feliciteerde. Dat wij daar toch wonnen, deed mij veel.'
Bondsvoorzitter Bert van Oostveen legt uit waarom hij ruim vóór afloop van Nederland-Costa Rica het ereterras verliet.

'Ik vind hem erg teleurstellend spelen. Hij heeft na de wedstrijd tegen Spanje geen impact meer kunnen maken.'
BBC-analist Alan Hansen is niet zo onder de indruk van de prestaties van Robin van Persie tijdens dit WK. Dat laat hij weten in zijn column in The Telegraph.

• Eindelijk iemand die Luis Suarez begrijpt. De Uruguayaan vond bijval bij Mike Tyson. De oud-bokser nam zelf ooit eens een hapje uit het oor van Evander Holyfield. 'Ik kan de beet van hem wel duiden', zegt de Amerikaanse ervaringsdeskundige in een gesprek met Corriere dello Sport. 'Hij kreeg vast een black-out en dat kan iedereen overkomen. Soms kun je veranderen in iemand die je niet wil zijn.'

• Een paar keer met je gezicht op tv, een interviewtje hier en daar en de weg naar een glansrijke modellencarrière ligt open. Dit had de Belgische Axelle Despiegelaere ook niet kunnen bevroeden toen ze met haar rood-zwart-gele sjaal naar Brazilië trok, maar het is toch echt zo gegaan. De blonde dame werd door een oplettende cameraman gespot tijdens een duel van De Rode Duivels. L'Oréal bood haar nog geen maand na haar 'tv-optreden' een contract aan en dat ondertekende de 17-jarige meid maar al te graag. We gaan hopelijk nog veel van haar horen, maar nog liever zien.

Een oplettende cameraman spotte Axelle in het Belgische supportersvak.
Een oplettende cameraman spotte Axelle in het Belgische supportersvak.

• Barcelona heeft geluk. Omdat hun oogappeltje Neymar geblesseerd raakte op het WK - lees: hij brak een rugwervel – zal de FIFA zijn salariskosten tot en met zijn herstel op zich nemen. De Braziliaan kan er rustig de tijd voor nemen, want er wordt 13.972 euro per dág, ja, per dág, voor zij revalidatie betaald. Zou hij op gouden hometrainers, met diamant belegde loopbanden en platinum halters trainen?

•  De bizarre nederlaag van WK-gastland Brazilië tegen het oppermachtige Duitsland, zorgde voor een stortvloed aan reacties, grappen en nog veel meer. Een kleine greep uit de veelvoud aan berichten.

• Zo zou de levende legende Pelé plotsklaps geen Braziliaan meer zijn.

• Dat een schoenmaker bij zijn leest moet blijven, weten we nu wel. Dat een bakker geen marketingstunts moet bedenken is nu ook wel duidelijk geworden. Een Duitser dacht dat het wel een ludieke actie zou zijn om bij elk doelpunt van Duitsland tegen Brazilië een gratis broodje weg te geven. Hij had er echter niet bij nagedacht dat Die Mannschaft wel eens gek uit de hoek zou kunnen komen.'Met een 7-1 uitslag kun je geen rekening houden', zei de eigenaar van de bakkerij in Kamp-Lintfort, een plaats dichtbij de Limburgse grens. De bakker kon niet zeggen hoeveel broodjes er over de toonbank gingen, maar hij verwachtte wel snel door zijn voorraad heen te zijn. Hij beloofde de klanten die hij moest teleurstellen dat zij een tegoedbon, ter waarde van zeven broodjes, zouden krijgen.

•  Franz Beckenbauer liet van zich horen via Twitter.

•  Een blik op de statistieken van de historische halve finale levert een opmerkelijk beeld. Brazilië had immers 52 procent balbezit, nam zeven corners tegen vijf van Duitsland en schoot dertien keer op doel, terwijl de Duitsers dat maar twaalf keer deden. Positieve stats, het blijkt dus allemaal niets waard. In Belo Horizonte waren de cijfers die als laatste op het scorebord stonden immers het meest opvallend: 7-1.

'Wat denkt u, dat er op dit WK carnavalselftallen of campingploegen lopen?'
•  Dat had Per Mertesacker zich na de moeizame zege van de Duitsers op Algerije in de achtste finale afgevraagd toen hij een kritische vraag kreeg van een journalist. De verdediger bleek over voorspellende gave te beschikken. Menig campingelftal of verzameling dronken carnavalsgangers doet het beter dan de defensie van Brazilië gisteren…

'We zullen onze zesde wereldtitel dan maar in Rusland moeten behalen. Mijn felicitaties gaan uit naar Duitsland.'
•  Was getekend, levende legende van Brazilië: Pelé. Ook hij kon maar moeilijk bevatten wat er in Belo Horizonte plaats had gehad.

•  De Braziliaanse krant O Globo was vernietigend in zijn analyse. Alle spelers kregen een nul.

'Dit is het allerergste voor de fans. Nu moeten we maar derde worden.'
• Na lang sprakeloos geweest te zijn, vertelde ook die andere Braziliaanse held van weleer, Ronaldo, wat hij ervan vond.  

'Ik werd praktisch uit de kleedkamer gedonderd.'
•  Nog maar een Braziliaanse wereldkampioen van weleer. Cafu vertelde dat hij na afloop van de nederlaag zijn landgenoten in de kleedkamer een hart onder de riem wilde steken, maar dat bondsvoorzitter José Maria Marin hem tegenhield. 'Ze wilden geen vreemden in de kleedkamer. Ik wist niet dat ik een vreemde was', aldus de ietwat gepikeerde oud-verdediger.

'De Duitsers hebben Brazilië compleet platgewalst.'
• Wie wel had genoten van de historische zege: Diego Armando Maradona, die direct na de wedstrijd een foto van zeven opgestoken vingers via de sociale media de wereld inslingerde. 'Ik was verrast. Duitsland was zó sterk. Ze hebben Brazilië verslagen, maar ook platgewalst. De 4-0 van vier jaar geleden onder mijn leiding? Daar had dit niets mee te maken. En de Duitsers in een mogelijke finale tegen Argentinië? We hebben al eens eerder van ze gewonnen', besloot hij doelend op de WK-finale van 1986.

•  Het zal je gebeuren: 7-1 invullen en er wat geld opzetten. Het gebeurde een Singaporees (zie foto, hij zette in op acht goals) en een Engelsman die slechts vier euro inzette maar er elfduizend terug kreeg. Bij de Britse gokkantoren zouden er liefst vier mensen de juiste uitslag hebben voorspeld.

'Brazilië implodeerde gewoon. Van de eerste tot de laatste minuut was het een collectief falen als nooit gezien. Ze deden in tactisch opzicht werkelijk alles verkeerd.
•  Analyticus en oud-doelman Oliver Kahn in zijn nabeschouwing bij de ZDF.

'Het is niet eerlijk er één speler uit te pikken. Het hele team was zeer slecht.'
•  Chelsea-trainer José Mourinho over zijn voormalige pupil David Luiz, die de Londenaren heeft verruild voor Paris Saint-Germain. Hij werd aangewezen als een van de zondebokken vanwege zijn slechte optreden. Eerder was Mourinho zeer lovend over Arjen Robben, een van zijn andere oud-spelers. 'Een geweldige voetballer. Hij is niet langer een kind. Een goede gozer, die waarschijnlijk op dit WK voor het laatst alles eruit zal kunnen halen. Hij is dé leider van zijn team. Fantastisch. Werkelijk fantastisch.'

•  Soms zegt een foto meer dan duizend zinnen. De Braziliaanse tak van Metro heeft dat goed begrepen en maakt niet veel woorden vuil aan de 7-1 nederlaag van Brazilië tegen Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.