Khedira haakt af in warming-up, basisplaats Kramer

Reacties

Bondscoach Joachim Löw heeft op het laatste moment nog een wijziging moeten doorvoeren in het basisteam van Duitsland voor de WK-finale tegen Argentinië. Sami Khedira haakte in de warming-up af met kuitproblemen. De middenvelder van Real Madrid wordt vervangen door Christoph Kramer.

Khedira haakt af in warming-up, basisplaats Kramer

Het is een nieuwe klap voor Khedira, die net op tijd hersteld was van een zware kruisbandblessure om met de Duitse WK-ploeg naar Brazilië af te reizen. Als controlerende middenvelder maakte hij dusdanig veel indruk dat het leek alsof hij nooit was weggeweest en conditionele problemen geen vat op hem leken te hebben.

De stijgende vorm van Khedira en ook Bastian Schweinsteiger was voor Löw zelfs reden Philipp Lahm tijdens het toernooi weer te posteren op zijn vertrouwde rechtsbackpositie. De aanvoerder van de Duitsers was tijdens de eerste vier WK-wedstrijden nog een vaste pion op het middenveld. De blessure van Khedira verandert daar niks aan, omdat Kramer hem vervangt.

Behalve Khedira moest ook Ángel di María, zijn ploeggenoot bij Real Madrid, al verstek laten gaan bij Argentinië. Met het wegvallen van Khedira levert Duitsland een brok aan ervaring in. De 27-jarige controleur maakte als basisspeler ook al het WK van 2010 en het EK van 2012 mee, waar hij met Duitsland de halve finale haalde. Met de onervaren Kramer (vier interlands) in het elftal moet Die Mannschaft nu de wereldtitel veroveren.

Opstelling Duitsland: Neuer; Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes; Kramer, Schweinsteiger; Özil, Kroos, Müller; Klose.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.