Khedira en Di María in de race voor zeldzame WK-triomf

Reacties

Ongeacht de uitslag mag komende zondag één speler van Real Madrid zich wereldkampioen noemen. Sami Khedira start naar verwachting in de basis bij Duitsland, dat ten koste van Argentinië zijn vierde wereldtitel probeert te veroveren. Aldaar hoopt Ángel di María tijdig fit te zijn van de spierblessure die hij in de kwartfinale tegen België had opgelopen. De beslissing over zijn meespelen zal vlak voor het duel worden genomen.

Khedira en Di María in de race voor zeldzame WK-triomf

Voor een van hen wacht de bekroning op een seizoen waarin zowel de Champions League als het WK werd gewonnen. Want op 24 mei won Real Madrid de Champions League. Deze prestatie is pas door negen andere spelers geleverd. Twee daarvan deden dat eerder al als contractspeler van Real Madrid.

De Fransman Christian Karembeu won in 1998 de Champions League met De Koninklijke dankzij een 1-0 zege in de Amsterdam Arena op Juventus. Vervolgens won Frankrijk in eigen land het WK. Vier jaar later werd Roberto Carlos met Brazilië wereldkampioen. Kort voor de met 2-0 gewonnen eindstrijd  tegen Duitsland had de linksback met Real de belangrijkste Europese finale veroverd. Bayer Leverkusen was datzelfde jaar met 2-1 op de knieën gekregen.

De andere zeven dubbelwinnaars behoren tot de Duitse WK-selectie van 1974, die zowel Weltmeister werden als met Bayern München de Europa Cup I veroverden. Hans-Georg Schwarzenbeck, Hans-Josef Kapellman, Sepp Maier, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Paul Breitner en Uli Hoeness konden destijds twee hoofdprijzen op hun palmares bijschrijven.         

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.