Falcao heeft laatste duel voor Chelsea mogelijk al gespeeld

Reacties

Guus Hiddink kan ook woensdag weer geen beroep doen op Radamel Falcao. Voor de 29-jarige Colombiaan lijkt niet langer toekomst bij Chelsea, al deed de 69-jarige manager van The Blues nog wel zijn best om te benadrukken dat hij gecharmeerd is van de ooit niet te stuiten aanvaller.

Falcao heeft laatste duel voor Chelsea mogelijk al gespeeld

Sinds Falcao twee jaar geleden een zware kruisbandblessure opliep in het shirt van AS Monaco, is El Tigre geen schim meer van de man die bij FC Porto (72 goals in 87 duels) en Atlético Madrid (70 treffers in 90 wedstrijden) uitgroeide tot een van de gevaarlijkste spitsen op de Europese velden. Ook bij Chelsea wil het nog niet vlotten. Falcao kwam pas 349 minuten in actie, scoorde één keer en staat inmiddels al drie maanden aan de kant door een spierblessure.

Toen Hiddink in aanloop naar het duel met Watford werd gevraagd naar de blessures in zijn selectie, antwoordde de interim-coach met 'the usual' (het gebruikelijke, red.). 'Maar dat is geen leuk woord. Falcao is out', lachte Hiddink. 'Hij bevalt me wel en hij kan niet wachten tot hij weer fit is. Sorry voor mijn bewoordingen, maar het is nog precies hetzelfde als vorig week', besloot de voormalige Oranje-bondscoach, die met Diego Costa, Loïc Rémy en Alexandre Pato nog drie andere spitsen heeft.

Ook vorig seizoen kreeg Radamel Falcao te maken met een Nederlandse trainer: Louis van Gaal. Bij Manchester United kwam Falcao tot maar vier goals in 29 wedstrijden.
Ook vorig seizoen kreeg Radamel Falcao te maken met een Nederlandse trainer: Louis van Gaal. Bij Manchester United kwam Falcao tot maar vier goals in 29 wedstrijden.

Volgens verschillende media probeerde zaakwaarnemer Jorge Mendes maandag op deadline-dag daarom een oplossing te vinden voor de uitzichtloze situatie van Falcao bij Chelsea. Het lukte de Portugese superagent echter niet tot een deal te komen met Atlético Madrid of Valencia, terwijl zijn cliënt in een hotel in de Spaanse hoofdstad zat te wachten op het verlossende telefoontje. Tevergeefs, volgens de BBC omdat Atlético diens landgenoot Jackson Martínez niet kon slijten in China.

Nu de transfermarkt vrijwel overal in Europa is gesloten, lijkt de Chinese Super League wél de bestemming te worden van Falcao. The Guardian stelt dat de huurling die stap ziet zitten en dat Monaco bereid is zijn miljoenenaankoop opnieuw te verhuren. Jiangu Suning, dat ook Ramires voor 28 miljoen euro wegkocht bij Chelsea, wordt veelvuldig genoemd. De club van Trent Sainsbury (ex-PEC Zwolle) heeft nog tot 26 februari de tijd om ervoor te zorgen dat Falcao zijn laatste duel in Londen al heeft gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.