Europa League moet reddingsboei worden voor Been

Reacties

RC Genk-trainer Mario Been hoopt donderdag in de uitwedstrijd bij FC Anzhi even de zinnen te verzetten. Waar de coach in België zware maanden denkt te hebben afgesloten is de balans in Europees verband uitmuntend.

Europa League moet reddingsboei worden voor Been

Met de play-offs meegeregekend kwam Genk dit seizoen acht keer in actie in het kader van de Europa League. Zes keer werd er gewonnen en twee keer gelijkgespeeld.

Die sterke serie staat in schril contrast met de resultaten in de Belgische competitie, waar in de laatste twaalf optredens negen keer werd verloren en maar drie keer gewonnen. Zes van die verliespartijen volgden ook nog eens op elkaar, waardoor de druk op Been naar grote hoogten steeg. De laatste wedstrijd bij Lierse SK werd wel gewonnen (1-0). Ook werd de huidige nummer zes van België, met liefst 22 punten achterstand op koploper Standard Luik, al uitgeschakeld voor de beker.

'Het is een zware uitwedstrijd, maar we zijn vooral trots dat we nog Europees mogen spelen', vertelt Been in de Belgische media. 'We zijn nog de enige Belgische ploeg in Europa. We staan voor een lastige verplaatsing. De reis op zich is dat al, maar Europa bevalt me wel. En ik hoop dat we nog verder komen.'

Been weet nauwelijks wat hij moet verwachten van de voormalige werkgever van Guus Hiddink. 'Anzhi is niet meer de ploeg van de poulefase. Er zijn veel spelers verkocht en ze huurden een pak anderen, die niet speelgerechtigd zijn. Het is allemaal moeilijk in te schatten dus.'

Daar komt bij dat de Russische competitie momenteel nog stil ligt. 'We wilden hen tijdens hun trainingskamp ter plaatse bekijken, maar werden telkens geweigerd. En dus moesten we het met de korrelige beelden van Anzhi TV doen. De voorbereiding was dus moeilijk, maar we gaan uit van onze eigen speelwijze', besloot Been.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.