Been: 'Cissé een topper met een voorbeeldige mentaliteit'

Mario Been heeft nog steeds veel vertrouwen in Sekou Cissé. De Ivoriaanse aanvaller was de duurste aankoop in de periode van Been bij Feyenoord, maar kon de torenhoge verwachtingen nooit inlossen.

Been: 'Cissé een topper met een voorbeeldige mentaliteit'

Dankzij de steun van de Vrienden van Feyenoord betaalde de Rotterdamse club in de zomer van 2009 3,4 miljoen euro om Cissé over te nemen van Roda JC. Na een weinig succesvolle samenwerking besloot Feyenoord vrijdag de Ivoriaan een transfervrije status te geven. Hij speelde 72 competitieduels voor de Rotterdammers, waarin hij achttien keer scoorde.

Genk
Been, die inmiddels trainer is van het Belgische RC Genk, bood inmiddels Cissé een proefperiode aan, zodat hij hem aan het werk kan zien tijdens een trainingskamp in het Turkse Antalya. In Het Belang van Limburg toonde de Nederlandse oefenmeester nog altijd vertrouwen te hebben in Cissé, ondanks diens mislukte avontuur: 'Hij is een topper met een voorbeeldige mentaliteit. We krijgen een week de tijd om te zien of hij in aanmerking komt om ons te versterken. Cissé kan een buitenkansje zijn.'

De uitspraken van Been zijn opmerkelijk, aangezien de mentaliteit van de vleugelspeler in zijn periode bij Feyenoord regelmatig ter discussie werd gesteld. Hij was door een slepende teenblessure namelijk lange tijd uitgeschakeld, wat soms leidde tot onbegrip in de wandelgangen van de club uit Rotterdam-Zuid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen