Been na nederlaag: 'We moeten nu ook achterom kijken'

Voor de zevende keer in de laatste acht wedstrijden leed RC Genk een nederlaag, maar volgens trainer Mario Been ligt de sportieve dip niet aan de kwaliteiten van zijn spelers. Mentaal zit het niet goed bij zijn selectie.

RC Genk leek zondag thuis tegen Club Brugge te gaan rusten met een voorsprong, maar in de extra speeltijd van de eerste helft ging het mis. 'Dom balverlies leidde tot de 1-1 vlak voor de rust en dat gaf ons mentaal een tik. Dat merkte je in de kleedkamer meteen erna. Dat is een bewijs dat we mentaal niet zo sterk staan als vroeger.'

'De tweede helft hebben we niets of nauwelijks gecreëerd', vervolgde Been tegenover Belgische media na de nederlaag. 'Ze hadden kansen om tot 1-5 of 1-6 uit te lopen. Er is weer een hoop werk aan de winkel want het gat naar de bovenste ploegen wordt weer een stuk groter, maar we moeten nu ook achterom kijken en dat gat is nog maar vier punten.'

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg in de reguliere competitie bezet RC Genk nog wel de zesde plaats, die rechtgeeft op deelname aan de play-offs. Maar AA Gent en Kortrijk hebben nog maar vier punten minder en mogen door de vrije val van RC Genk nog dromen van een plek in de play-offs.

Overigens is er van de supporters van RC Genk nog steun voor Been, maar algemeen directeur Dirk Degraen en technisch directeur Gunter Jacob moesten het zondag tijdens de 3-1 thuisnederlaag tegen Club Brugge ontgelden. Een deel van de aanhang riep het duo op om te vertrekken bij de Belgische Limburgers.