Genk sluit ontslag Been uit: 'Vertrouwen is intact'

Reacties

Mario Been is ondanks de vrije val van RC Genk op de ranglijst op dit moment zeker van zijn baan. De Limburgse club schaart zich in een verklaring achter de Nederlandse trainer.

Genk sluit ontslag Been uit: 'Vertrouwen is intact'

'Na veelvuldig en grondig intern overleg tussen spelers, staf, directie en bestuur is gebleken dat het vertrouwen in trainer Mario Been intact is', aldus een verklaring op de website van Genk. 'De spelers hebben aangegeven dat ze honderd procent achter de coach staan.'

'Eveneens heeft de coach langs zijn kant aangegeven dat hij er alle vertrouwen in heeft dat hij de ambities met de huidige spelerskern zal verwezenlijken', vervolgt het statement. Been lag flink onder vuur na een rampzalige reeks met Genk, waarin slechts drie van de 24 beschikbare punten werden gepakt. In de laatste vijf duels maakte Genk zelfs geen enkel doelpunt.

Been is sinds medio 2011 trainer van Genk, waarmee hij vorig seizoen de beker won. In het bekertoernooi van dit seizoen werd Genk uitgeschakeld door KV Oostende. Genk staat zesde in de competitie en is nog actief in de Europa League. In de zestiende finale van dat toernooi is Anzhi Makhachkala de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.