Elia zet zinnen op debuut voor Feyenoord tegen Vitesse

Reacties

Eljero Elia denkt dat hij na zijn optreden met de beloften van Feyenoord tegen Jong Helmond Sport/VVV klaar is voor zijn debuut in de hoofdmacht van de Rotterdammers. De 28-jarige vleugelspits deed dinsdagavond een uur mee tijdens de 4-1 zege.

Elia zet zinnen op debuut voor Feyenoord tegen Vitesse

Elia kwam eerder deze zomer transfervrij over van Werder Bremen en arriveerde niet wedstrijdfit in De Kuip omdat de Duitse Bundesliga-club geen prijs meer op hem stelde. Trainer Giovanni van Bronchkhorst liet de 28-voudige international zaterdag tegen SC Cambuur daarom nog buiten zijn selectie, maar zondag tegen Vitesse wil Elia erbij zijn. 'Ik heb het gevoel dat ik daar klaar voor ben', zegt Elia op de clubwebsite van de Rotterdammers.

Dat Van Bronckhorst het verstandiger vond om Elia eerst met Jong Feyenoord mee te laten spelen, begrijpt de in de Eredivisie teruggekeerde ex-speler van ADO Den Haag en FC Twente. 'De trainer is voorzichtig met me, wil me niet direct voor de leeuwen gooien. Het gaat erom dat ik weer ritme op doe en weer meega in de automatismen. De afgelopen weken heb ik hard getraind, ik merk dat ik steeds meer kracht krijg', aldus de man die in 2010 als invaller nog meespeelde in de WK-finale.

Elia verwacht veel van zijn verblijf bij Feyenoord, zoals de fans ook veel van hem verwachten, zo bleek uit de massale aandacht die hij dinsdag op Varkenoord kreeg. 'De verwachtingen van de mensen zijn hoog. Dat is terecht, want mijn eigen verwachtingen bij deze club zijn ook hoog. De ploeg ziet er stabiel uit, terwijl er veel scorend vermogen in de ploeg zit. Er is veel concurrentie, dus iedereen moet knokken voor zijn plek. Dat is alleen maar goed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.