Feyenoord-debuut lonkt voor Botteghin en Kramer

Reacties

Eljero Elia moet zijn Feyenoord-debuut uitstellen. Hij behoort niet tot de selectie voor het uitduel met SC Cambuur van zondag. Twee andere nieuwelingen, Eric Botteghin en Michiel Kramer, zijn wél inzetbaar.

Feyenoord-debuut lonkt voor Botteghin en Kramer

Kramer kwam eind vorige week over van ADO Den Haag, maar speelde zaterdag tegen FC Utrecht (3-2) nog niet. Botteghin werd donderdag pas overgenomen van FC Groningen, maar kan zondag in Leeuwarden van de partij zijn. Hetzelfde geldt voor de van een enkelblessure herstelde Lex Immers.

Hoewel trainer Giovanni van Bronckhorst zijn wedstrijdselectie vrijdag nog niet prijsgaf, ligt het in de lijn der verwachting dat het trio meereist naar de Friese hoofdstad, waar zondag om 14.30 uur wordt afgetrapt. Het debuut van Elia, die transfervrij overkwam van Werder Bremen, laat nog even op zich wachten. 'Hij zal eerst bij de beloften gaan spelen', aldus Van Bronckhorst.

De coach is blij met de toegenomen concurrentie in zijn selectie. 'Ik ben heel tevreden', zei hij. 'De groep is gretig en er is veel concurrentie. Dat is prettig voor mij.' Behalve Botteghin, Elia en Kramer kwamen ook Simon Gustafson (BK Häcken), Marko Vejinovic, Jan-Arie van der Heijden (beiden Vitesse) en Dirk Kuijt (Fenerbahçe) naar Rotterdam.

'We willen met Feyenoord naar de top en daar hoort een selectie bij die zodanig op sterkte is dat iedereen in aanmerking komt om te spelen', aldus de Feyenoord-coach. 'De selectie is nu goed in balans. Daardoor zie ik het niveau op trainingen steeds verder omhoog gaan.'

Het openingsduel met FC Utrecht, waarin met tien man alsnog werd gewonnen, gaf vertrouwen. 'Zeker in de laatste fase zag ik heel veel spirit in het team. Die instelling hebben we zondag ook nodig om te winnen', aldus Van Bronckhorst over de 3-2 winst van zaterdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.