El Hamdaoui na vijf jaar terug op trainingsveld AZ

Reacties

Zolang Mounir El Hamdaoui geen nieuwe werkgever heeft gevonden, houdt de 31-jarige aanvaller zijn conditie op peil bij AZ. Zondag verwelkomden de Alkmaarders hun Marokkaanse ex-speler voor het eerst op het trainingsveld.

El Hamdaoui na vijf jaar terug op trainingsveld AZ

El Hamdaoui zit zonder club, nadat zijn contract met Fiorentina afgelopen zomer niet werd verlengd. De Rotterdammer kwam in Florence getuige 22 competitieoptredens - waarin hij vier keer scoorde - in drie jaar nooit echt aan de bak. Afgelopen seizoen bleef zijn aandeel in de vierde plaats in de Serie A beperkt tot drie invalbeurten en één doelpunt. De jaargang ervoor was met drie goals in dertien optredens op huurbasis voor Málaga al even teleurstellend.

In de Eredivisie was El Hamdaoui succesvoller. Met AZ vierde de bij Excelsior opgeleide aanvaller in 2008/09 het kampioenschap, terwijl hij zelf met 23 goals topscorer werd. Na 54 treffers in 94 duels in het shirt van de Alkmaarders telde Ajax in 2010 vijf miljoen euro voor hem neer. In Amsterdam was zijn start met negentien doelpunten nog veelbelovend, maar onder trainer Frank de Boer werd El Hamdaoui verbannen naar de reserves. Het leidde in 2012 tot zijn vertrek naar Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.