El Hamdaoui kilo's lichter: 'Nu belangrijk zijn voor Málaga'

Reacties

De rol van Mounir El Hamdaoui bij Málaga leek uitgespeeld, maar de spits knokte zich terug en stond maandag tegen Real Sociedad voor het eerst sinds 26 oktober weer in de basis bij de Andalusische club. De Marokkaanse international stelt dat hij zijn leven heeft gebeterd.

El Hamdaoui kilo's lichter: 'Nu belangrijk zijn voor Málaga'

El Hamdaoui raakte in november geblesseerd en bouwde daardoor overgewicht op, waardoor hij uit de gratie raakte bij trainer Bernd Schuster, die de ex-Ajacied een ultimatum stelde: afvallen of niet spelen. El Hamdaoui koos wijselijk voor het eerste en zag zijn keuze beloond. 'Ik voel me nu veel beter dan eerst. Ik ben wedstrijdfit en zit goed in mijn vel', aldus de 29-jarige technicus op de clubsite van Málaga.

'Het is moeilijk om op gewicht te blijven als je niet elke dag kunt trainen. Ik houd mijn gewicht nu scherp in de gaten en word elke twee weken gewogen. Ik ben er dus niet bang voor dat het weer fout gaat. Op dit moment ben ik nog niet helemaal in vorm, maar dat hoop ik snel weer te zijn', gaat El Hamdaoui verder. 'Ik heb er geen moment aan gedacht om bij deze club te vertrekken.'

Plezier
Málaga nam El Hamdaoui afgelopen zomer over van Fiorentina, maar sindsdien speelde de aanvaller pas tien duels waarin hij drie keer scoorde. Hij hoopt dat zijn club in de resterende wedstrijden meer plezier aan hem gaat beleven. 'Het seizoen is nog niet geworden wat ik ervan had gehoopt, maar er komen cruciale wedstrijden aan en daarin wil ik belangrijk zijn voor het team. Ik wil scoren en assists geven', vervolgt hij.

Málaga staat maar drie punten boven de degradatiestreep en treft de komende weken directe concurrenten Almería, Real Valladolid en Osasuna. 'Dat worden drie finales voor ons', aldus El Hamdaoui. 'We gaan er alles aan doen om die wedstrijden te winnen, zodat we een paar plaatsen op de ranglijst stijgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.